Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 13:53
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 14:11 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
10.měs. AUO přehání hlídání.Kdykoliv přijde návštěva, začne štěkat.Snažím se mu říkat v klidu, ale rázně, at toho nechá, že nechápu o co mu jde, když se nic neděje.Je odvolatelný, přiběhne na ke mě,ale sleduje dění.Pokud návštěva neukáže strach.
Pokud je to návštěva, která má ze psů hrůzu, tak začne většinou vyvádět,máchat rukama a ji hodlá vyštěkat a někdy i vyšípat zubama.Vždy jenom cvakne a stáhne se,ale je vidět, že se bojí, protože se jim nesnaží víc ublížit. Pes vůbec nereaguje na nějaké povely,je úplně v tranzu.Pomůže až ho za kůži odtáhnu.Nevím jak ho potrestat.Když mu nasadím koš, jde se za návštěvou pohladit(spíš otřít košem)a dál si jich navšímá. Začali jsme používat stopovačku,ale jediné v čem to pomohlo je to, že se pes dá odtáhnout a přijde ke mě.Jiné to je když jsme venku.Stopovačka zabrala jen částečně, když si chtěl kamarád přisednout k ohni. Pes ho chtěl zastrašit štěkáním, dokonce se k němu rozběhl,ale odvolala jsme ho.Jakmile si kamarád sedl a pes byl u mě, snažil se k němu dostat,ale vrtěl ocasem,tak jsme ho nechala popojít.Začal mu naskakovat na nohu a když jsem ho sundávala, tak se začal vzekat a cvakal po kamarádovi. Tak jsem na radu pana Desenského nechala,aby si ho kamarád mohl pohladit jak chtěl.Pes ležel na boku, já mu držela hubu a nechal se hladit.Když byl klidný, tak jsme ho pustila a chtěla jsem projít okolo kámoše a pes po něm vyjel z ničeho nic a cvakl ho..Jinak agresivní není.Co s tím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 17:50 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Psa, ktorý nevníma majiteľa, nestačí rázne napomínať. V prvom rade potrebujete pozornosť psa, bez nej by sa k návšteve nemal vôbec dostať. Takto sa správa preto, lebo nepracujete s vodítkom, ktoré máte práve na to, aby ste si zabezpečili vykonanie toho, čo od psa chcete. Ak teda nechcete len to, aby prestal, pretože to v tomto prípade nemá zmysel. Od psa treba žiadať to, čo robiť má, teda v prvom rade nenapnúť vodítko, ak by ste dodržiavali toto pravidlo, nemôže sa stať, že sa k návšteve dostane - toto je teda otázka vašej nedôslednosti. Ďalej od neho môžete vyžadovať napríklad to, aby sa posadil. Ak budete dodržiavať to, že povel ukončujete vy, opäť nemôže vyštartovať k návšteve. Všetky tieto informácie na poradni máte, buď ste čítali málo, alebo ste nepochopili princíp správne. Pokiaľ vám čítanie týchto informácií na poradni nestačí, bolo by vhodné postup vidieť v reále. Podľa popisu nemám pocit, že pes je agresívny, skôr len od radosti a nevychovanosti nevie, čo skôr...
Ešte mi napadá jedna otázka. Aké má váš pes možnosti kontaktu s cudzími ľuďmi?

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 19:40 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
A to "vyštípávání" a dorážení na slabší, je u australanů celkem běžný, řekla bych. Je to jejich pasecí instinkt, ktrerej se takhle špatně projevuje vlivem třeba rozmazlenosti. Nebylo by špatné navštívit třeba free sobotu, je tam hodně lidí a večer se dělá oheň, pokud je hezky. Tam by se váš psík mohl "předvést" a uviděli byste, jak to řešit dobře, rychle, efektivně a ke spokojenost obou. Tohle se totiž po netu špatně vysvětluje - intonace, načasování, kam pohladit a tak :wink:

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 20:49 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
Tak to trošku upřesním:)kdyz jsme si ho vzali, nechtel se nechat pohladit.Pak ke mě nesměl nikdo přijít, všechny vyštěkával,ale postupně to pochopil a rodinu začal chápat jako kámoše.Kontakt s cizími lidmi má.Chodíme víc jak 3krát denně na dlouhé procházky, zastavujeme se s cizími lidmi,pejskaři. To si všímá psů a maximálně si jde očuchat i lidi,ale je to spíš nezájem a zajímá se co novýho okolo, teda pokud někdo nedělá něco neobvyklýho...třeba nesnáši opilce, jak se klátí, stěká na ně i venku, kde si obvykle na nikoho netroufne.Jezdíme i MHD, kde se nechá pohladit (samozřejmě s košem,ale i bez něj třeba na ulici se nechá pohladit),ale háže znuděný obličeje. Jsme si jistá, že pokud by si ho chtěl někdo pohladit a cukal by rukou jakože se bojí, že se pes poleká a cvakne ho.Povel má naučeno, že ruším já, slovem VOLNO.
Pást jsme s ním byli, ale ovce stály. Bylo nám řečeno, že nemá nějaké senze, což je to něco, co ovce žene.
Jo...ještě chci zdůraznit, že ještě nikdy necvakl holku,jedné akorát naskakoval na nohu, protože přišla po tmě ke mě a měla nějaký šermířský kostým,což pro nás není obvyklé.Jde zásadně po chlapech,na všechny holky, co se nebojí psů si zvykl a začal je mít rád skoro hned.Ted chodíme už 3.den se stopovačkou v kuse(předtím ji měl jen venku).Je lepší přivolání,ale to nebyl problém ani předtím,ale ted jsem rychleji od psa i ze hry.Zatím nenastala žádná krizová situace.proč jim naskakuje na nohy?snaží se je ponížit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 21:14 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
Jo ještě dodatek k tomu, že nevypadá jako agresivní. On je samozřejmě hrozně hodnej doma, na me,ale i na celou rodinou, co spolu bydlíme.Nechá si od nás všechno líbit,když dělá něco, co nesmí, stačí mě říct jenom důrazněji jeho jméno a on ví, že je to špatně a nechá toho,ale jakmile je tu někdo cizí, něco novýho,neznámýho, celej se naježí(a to teda vypadá jak lev) a pouští hrůzu.Štěká i na členy rodiny,ale jak zjistí o koho jde,jde se pomazlit.Cizí návštěvu očuchá-držím ho na vodítku,děla že nic,nechá se pohladit,prostě hodnej pes..a najednou se jedno malý ditě otočilo a rozběhlo a už ho cvakl do zadku.
Pan Desenský mi poradil, aby každý koho cvakne nebo na něho je nepřijemnej, že si ho má pohladit a pomuchlat jak mimino,ale to už nikdo nechce!!!!všichni se ho bojí a pes cití, že vyhrál.
Taky jakmile mě chce někdo obejmout, koho pes moc nezná, tak na nás skočí,jakože...jeee nějaká nová hra,ale jakmile mě někdo obejme a ja u toho řeknu třeba Ahoooj,tak si myslí, že mě něco je a jde me bránit.
Ještě jestli je to důležitý..máme ještě staršího hafana, který jenom hlídá tak,že radostně vrtí ocasem a štěkne.Nemůže to být taky nějaký způsob, jak ho trumfnout?ikdyž třeba starší pes u incidentu není??
Ps. první chlap,se kterým byl v kontaktu byl až u nás a taky v chovatelské stanici měli děti, který je tahali docela dost,takže nemá moc rád hlavně chlapy a děti, když jsou moc hrr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 21:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
strachová agrese?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 21:26 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Aha tak to jo. Myslím, že by vám konzultace prospěla - p. Desenský je chlap, a navíc ne "všedního tipu" :wink: Posune vás to mnohem víc dopředu, myslím, že jste ve fázi, kdy se z netu víc nedovíte :P

ad druhej příspěvek: vy už ste na Vlčárech byli? A jelikož ste z Brna, po prázdninách se můžem domluvit na venčení a trénovat. Jo a o to víc byste měli jet na free, tam jsou lidi "vytrénovaní" a nějakej uťafanej psík je nerozhází a pohladěj si ho a pochovaj :wink:

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 21:38 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
No já se právě chystám na psí tábor,takže free sobotu stihnu až po 22.srpnu.On podle mě se psama bude v pohodě a nebude si mě hlídat takhle,takže ke mě klidně někdo bude moct přijít a přisednout si bez úrazu :rock: .
Klidně můžem venčit,brala bych to ještě před táborem,abyste mi kdyžtak poradila z vlastní zkušeností už ted.
Na Vlčáry jsme jet měli,byli jsme domluvení,ale z naší strany z toho sešlo bohužel.Tak jsem si řekla,že je to šance zkusit to celý ještě jednou.Přesně podle všeho co jsme vyzjistila.Zatím stopovačka pracuje,ale krize žádná nenastala zatím,takže se vlstně nic tak moc nezlepšilo, nic nezhoršilo.Podle mě by potřeboval nějakou resocializaci na děti a chlapy.Ale kde je vzít tak často aby je respektoval??
Na táboře je možnost začit s obranami,ale myslím že by bylo namístě to vynechat.
PS.Knihu mám přečtenou,snažím se řídit vším,čtu poradnu,ale přijde mi, že potřebujeme nějakou metodu přímo na nás.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 21:39 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Petra píše:
strachová agrese?


... spojená s nestabilitou vyplývajúcou z nezrozumiteľnosti majiteľa... Ten pes si chráni vlastnú pr..l.
Zuzana171 toho psa netreba trestať, ale v kľude viesť pomocou dostatočne výrazných a zrozumiteľných argumentov. Ak by to bolo naozaj takto:

Citace:
Povel má naučeno, že ruším já, slovem VOLNO


...tak nemôže vyraziť po privolaní za návštevou. Celkovo je pravdepodobne vaše jednanie pre psa chaotické, argumenty sú slabé, pes vás nerešpektuje, pretože sa jednoducho naozaj bojí v prvom rade sám o seba. On nemá rád to a to a vy tomu ustupujete. Na nohy nenaskakuje preto, že by chcel niekoho ponížiť, ale preto, že je ten dotyčný niečím hodný jeho obdivu a v jeho prípade je to pravdepodobne aj ventilovanie stresu a pokus o komunikáciu. Chýba mu istota a opora vo vás.

Eva, Zuzana171 podrobnosti o stretnutich, spoločnom venčení a podobne neriešte v metodickej časti.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 21:52 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
tak jak si potom vystělujete, že mě přiběhne z dálky bránit, když má pocit, že já jsem v nebezpečí a jde po každým kolem mě, když mu jde jen o jeho...podle vás ..p...l???
On když se cítí sám ohrožený, tzn. příchodem někoho cizího, tak nepřijde na přivolání, dá se leda přitáhnout na vodítku,uklidní se,ale když někdo proběhne okolo,tak se ožene,tak vzniká většinou to cvaknutí do někoho.
Ps...prosila jsem o radu, ne o kárání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 22:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 11. zář. 2006 19:05
Příspěvky: 37
Bydliště: praha
Naše Lumpína se chová dost podobně . Je nedůvěřivá k návštěvám, a když se jí někdo bojí, sleduje ho a štípne ve chvíli, kdy někam prochází, nebo udělá prudší pohyb.Když příjde návštěva mám ji na vodítku, které nesmí napnout a hlídám ji.Musí třeba sedět , nesmí si dělat co chce.V krizové situaci - pro ni podezřelý člověk se zvedne a podobně převedu její pozornost na sebe a nedovolim udělat ani náznak pohybu , který by vedl ke štípnutí - prostě si toho člověka nemá všímat . Pak třeba sedím u něj, povídám si s ním, on si ji hladí a já pořád sleduju, co má v Lumpína v úmyslu , hladím ji současně s tím člověkem a kdyby se jí něco nelíbilo zase si ji třeba jenom tou hladící rukou otočím na sebe a pošlu kousek dál, aby věděla, že když je jí něco nepříjemné,stačí odejít. Když už ty lidi jsou třeba na návštěvě delší dobu chodí mezi nima a tahá za sebou vodítko a já ji musím sledovat, abych ji třeba ve chvíli kdy se blíží k člověku se špatnými úmysly vešla do cesty a přesměrovala jinam. Že by to mohl být správný postup mi docvaklo až teď v neděli na návštěvě u našich, kde byly 3 štípací objekty.Doteď jsem z toho byla hodně nervózní, že tomu neumím zabránit, ale bylo to tím, že jsem jí dala víc volnosti v rozhodování, než mohla zvládnout. Vše dělám v klidu , ani na ni moc nemluvím, v podstatě si dotyční ani nevšimli že ji nějak řeším - dokonce mi říkali, no dneska už byla v pohodě co ? A jenom já jsem věděla že byla pod velkým dozorem :) Pochopí jak se má chovat ? Co si o tom myslíte ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: stř 29. črc. 2009 22:46 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
zuzana171 píše:
tak jak si potom vystělujete, že mě přiběhne z dálky bránit, když má pocit, že já jsem v nebezpečí a jde po každým kolem mě, když mu jde jen o jeho...podle vás ..p...l???


Toto si vysvetľujem tak, že pes vyhodnocuje situáciu tak, že ste v nebezpečí obaja, pretože on sám sa bojí a vy nemáte situáciu pod kontrolou, takže musí ako slabší článok brániť aj majiteľa. Niekto totiž jednať musí. Nie každú situáciu musí vyhodnocovať rovnako a tým pádom aj jeho jednanie môže byť rôzne.

Citace:
On když se cítí sám ohrožený, tzn. příchodem někoho cizího, tak nepřijde na přivolání, dá se leda přitáhnout na vodítku,uklidní se,ale když někdo proběhne okolo,tak se ožene,tak vzniká většinou to cvaknutí do někoho.


Samozrejme, že nepôjde k tomu, komu neverí.

Pes vyhodnocuje situáciu a jedná aj podľa toho, nakoľko si trúfa na konfrontáciu s konkrétnym človekom, či si trúfne ho otvorene odháňať, a strúhať machra na slabšieho, alebo si trúfne len cvaknúť zozadu.

Citace:
Ps...prosila jsem o radu, ne o kárání.


Nekáram, objasňujem situáciu, pretože pre pochopenie je to dôležité. Dokonca aj nejaké rady som dala :wink: Namiesto zbytočnej obrany je lepšie sa zamyslieť, nemyslím to nijak zle. Nechcem tým povedať, že vás pes nemá rád (alebo vy jeho), alebo niečo podobné, iste vás miluje nadovšetko a práve preto si zaslúži, aby ste zvážili, prečo sa tak správa a či robíte dobre to, čo robíte. Skúste na mňa nereagovať hneď, len sa zamyslite.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc. 2009 06:34 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
já si všech rad cenním :prayer: ,proto sem píšu,abych věděla, jak mám řešit situaci,protože nad tím přemýšlím a nic co zkouším nemá výsledky.Myslím, že nikdo nechce mít psa, který cvaká po lidech.A když už to tak je, tak to fakt není něco,čím by sem se ráda chlubila.Vím, že je dost věcí špatně,ale dělala jsem je v dobré víře, že je to tak nejlíp.Takže já tu hledám řešení :wink:
Píšete..nemáte důvěru psa,váš pes vás nerespektuje.Jak ho to naučit v těch krizích?Když potkáme nějakého psa,co se po tom mém ožene,a začnou na sebe vrčet a štěkat,tak na přivolání přijde.Ze hry, když ho to baví,tak přijde.I na známém území před domem,kde to zná,ale je něčím zaujatý a třeba si očuchává,tak přijde.Ja doufala, že toto je respekt.Hned.Většinou na první zavolání.Když se loudá,tak ho jenom popobídnu a už chvátá sám.
Četla jsem v knize, že pes, který důvěřuje, půjde s pánem kamkoliv.To my chodíme přes překážky,na mosty,přes koleje,přes ,,mřížovanou podlahu",různýma turniketama...on jde tam,kam já(asi mu taky nic jinýho nezbude,protože,co by tím získal,že tam bude někde sám).Nenechávám ho nad tím přemýšlet,prostě jdeme,přece normálka.Je tohle důvěra??Nevím,proč mi v lidské společnosti nevěří.Nikdo mu u nás nic neudělal,jakože by věděl, že já se ho nezastanu.Jak se bál od začátku,tak jsme na něho byli hodní,právě až moc,proto je v tomto rozmazlený.Na druhou stranu ví, co doma nesmí a nedělá to.A když jen náznakem,tak se ho jenom zeptám, co to jako děla??a on hned pochopí a přestane.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc. 2009 12:00 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Už to tady bylo zmíněno, jestli se chceš posunout dál, přijeď sem.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: pát 31. črc. 2009 09:00 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. čer. 2006 07:53
Příspěvky: 631
zuzana171 píše:
Pan Desenský mi poradil, aby každý koho cvakne nebo na něho je nepřijemnej, že si ho má pohladit a pomuchlat jak mimino,ale to už nikdo nechce!!!!všichni se ho bojí a pes cití, že vyhrál.

Prozatímně bych ho vybavila pohodlným košíkem. Lidi se ho nebudou bát a mohou si ho muchlovat a vy budete reagovat více v klidu, což psovi určitě pomůže. Jinak viz. výše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: pát 31. črc. 2009 11:17 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
Košíkem to řešíme,jenže ho začal chápat jako velký trest,takže když jdem na procházce s košem pořád se ho snaží sundat a jde na něm vidět, že neví, za co ho má ted. :roll:Ale když jsme byli někde,kde hrozilo,že se poleká a někoho cvakne,měl ho delší dobu a pořád se třel o pak začal i o klacky,trávu,kmeny stromů atd.,takže si sedřel celou tlamu během chvíle a když ho dostal pak znovu,zase se třel,ikdyž to musel bolet :oops: ale je zase pravda, že s košem se nechá pohladit od cizích i doma a může tam přijít většinou kdokoliv,protože má starosti,jak ho sundat a nebo uraženě leží a rezignuje na nějaký štěkání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: pát 31. črc. 2009 14:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 11:52
Příspěvky: 1050
Kosik je a vzdycky byl normalni vystroj psa. Ja bych na to ze se mu kosik nelibi vubec nereagoval. Ja to resim tak ze pes proste nosi kosik tak dlouho dokud si na nej nezvykne tak ze ho vubec nevnima. Dulezity je aby kos byl pohodlny, dostetecne prostorny a aby byl dobre natvarovanej aby si ho pes nedokazal sam sundat.

_________________
Ladislav Tejml (Tchor)
SKYPE: ladislavtejml
tchor2@gmail.com , tchor@pesani.cz
http://www.pesani.cz http://tchor.rajce.net
viphone: +420325203956


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: pát 31. črc. 2009 14:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Tam bude problém v té větě "neví, za co ho má". Jestli nechceš, aby to bral jako formu trestu, pořiď mu nějaký pohodlný, jak píše Tchoř. Nauč ho nějaké stereotypy, kdy se košík nasazuje, a ber to jako denní chleba ty sama. On se přizpůsobí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: pát 31. črc. 2009 14:47 
Offline

Registrován: čtv 09. črc. 2009 20:47
Příspěvky: 8
Bydliště: brno
No my máme takový ten kožený s tou páskou mezi ušima,přes čelo a ještě je opatřený šmůrkou,kterou se protáhne obojek,aby nebylo možné ho stáhnout přes hlavu.Má tam místa dost,je to docela volné,ale zatím nesundatelné(teda zatím a chodíme s tím půl roku).Asi by bylo lepší, kdyby měl kovový,ale má tendence,když si ho někdo začne hladit,třeba v MHD začít se třít o něm a kovovým košem to docela bolí, navíc ten kovový časem stáhne.
Jinak to, že si ho chce sundat ignoruju.Venku prostě jdeme a když se chce třít,at se tře,ale nebudu na něho čekat a musí přiběhnout ke mě a poslouchat,jako když ho nemá.Akorát mě děla starost, že je tak posedlej,že si ubližuje.A tlama a nos se hojí dlouho :-k


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní hlídač
PříspěvekNapsal: pát 31. črc. 2009 18:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. čer. 2006 09:43
Příspěvky: 1367
Bydliště: Praha
Řekla bych, že ten kovový je pohodlnější, protože přisedá na tlamu jen tím vypolstrovaným páskem na nose a lehce bočnicema. Ten kožený sedí na hubě ve větší ploše, a přestože je lehčí, myslim, že je nepohodlnější. Když ten kožeňák nalvhne slinama, zkroutí se a může na hubě dřít a tlačit. Možná se pes tře o lidi právě proto, že má pocit, že ho to furt šimrá, furt to na tý hubě cejtí. Na druhou stranu je samozřejmě fakt, že když ostaneš ránu kovovým košíkem, máš jelito a naražený koleno :-)))) Důležitý je brát košík právě jako tu normál výstroj, ne jako trest. Nasazovat zcela samozřejmě a ne s nějakýma cirátama nebo pocitem, že psa trestám.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!