Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 18:44
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ] 
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Noční čurání v bytě na koberci
PříspěvekNapsal: pon 21. led. 2008 15:42 
Máme podobný problém jako jedna paní tady, ale trošku jiný. Máme skoro 10 ročního Yorka - psa. Před 2,5 lety se nám narodil syn, pejsek ho přijal bez problémů a účty si vyřizují sami mezi sebou. Nikdy ho nekousne a malý ho také respektuje. Snažili a snažíme se rozdělovat mazlení mezi pejska i dítě rovnoměrně. Před časem nám začal ale pokaždé když jsme někam šli či jeli i s pejskem tak než jsem se oblekli, očural vždycky někomu rychle nohu či botu a utekl. To vymizelo a poslední dobou zase skoro každou noc čurá někdo na koberec. Venčit ho chodíme večer po desáté a ráno kolem šesté tak jak byl vždy zvyklý. Zdravotní problémy taky nemá. Přesto nás nevzbudí a někde se večer vyčurá a my do toho většinou ráno šlápneme. Čím to je? Snaží se vynutit pozornost? Syn se učí z plenek a tak občas někde udělá ještě loužičku. Snaží se to pes přeznačit, ale bývá to i jinde. Už si nevíme rady, poradíte někdo? Díky moc.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21. led. 2008 19:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Myslím, že je opravdu možné, že to pejsek chce přeznačit. Nikdy jsem o podobném problému neslyšela, takže bohužel poradit neumím nic jiného, než se snažit pejska chytit a překazi mu to ve chvíli, kdy se bude chystat zvednout nohu. Něco hlučného po něm hoďte nebo něco takového. Něco, čeho se lekne, ale co mu neublíží. Asi mě teď někdo setře, že to byste museli být v noci vzhůru....... . Asi ano, museli. Doufám, že někdo vymyslí lepší radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 08:15 
kdo jste mi psal sz, díky moc za radu, upotřebím :lol: Jste super. Jinak zatím byl s naším hafanem 3 dny klid, tak uvidíme. Třeba to byla zase nějaká jeho dočasná indispozice a zlobivost. :P


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční čurání v bytě na koberci
PříspěvekNapsal: stř 23. led. 2008 10:58 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
amika píše:
...pejsek ho přijal bez problémů a účty si vyřizují sami mezi sebou...
... Snažili a snažíme se rozdělovat mazlení mezi pejska i dítě rovnoměrně...
Stavět hierarchickou pozici psa a dítěte do stejné výše mi přijde dosti nebezpečné. Mám své psy hodně rád, ale i tak by bylo "nezdravé" stavět je na stejnou, nebo ještě hůř, vyšší hierarchickou příčku než kde jsou lidé. Pravda jsou i výjimky, ale ty se vás v tomto případě netýkají. Teritoriální značkování je jenom jeden z problémů, který se projevil, ale věřte, že jich tam bude mnohem víc, jen nejsou pro vás ještě tak moc vidět.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23. led. 2008 13:31 
Já svého psa rozhodně nestavím na vyšší příčku než své dítě. Pes ví, že musí dítě respektovat tak jak mne nebo mého manžela. Nikdy ho nekousl a nijak mu neublížil. Syna také učíme jak se k psovi chovat, že mu nesmí ubližovat, jinak by ho mohl kousnout. Stačí kdy pes na malého jen bafne a malý ho nechá, dítě musí vědět, že i pes potřebuje svůj klid, nesmí se tahat atd. Stejně tak i pes ví, kdy se malému podřídit. Dítě je rozhodně na vyšší příčce, s tím problémy nemáme, spíš s tím značkováním (i když nevím proč jen v noci to mi jako značkování nepřipadá, dělal by to i přes den). Teď máme ale asi 5 dní už klid. Asi to byl nějaký psí protest. V tom jak říkáte, že budou další horší problémy, bych to tak černě neviděla. Smím říct, že určitě ne. Psa máme už téměř 10 let, malý je s ním od narození 2,5 let a problémy nebyly. Pozice psa sice ve smečce trošku klesla po narození malého, ale vyrovnal se s tím.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23. led. 2008 16:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
amika jak muže pozice kelsnout když je nakonci .-)

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23. led. 2008 16:16 
no chtěla jsem tím spíš říct, že už na něj nemáme tolik času, jak když jsme žádné dítě doma neměli, ale i tak se mu věnujeme dost.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční čurání v bytě na koberci
PříspěvekNapsal: pon 02. lis. 2009 10:35 
Dobrý den, máme doma 10letou fenku jezevčíka. Vždycky byla čistotná, až teď během posledního půl roku nám začala přes noc dělat neplechu. Přitom žádná změna v jejím životě neproběhla, vše je stejné. Večer než jdeme spát s ní chodím ještě ven, aby se mohla vyvenčit, přesto však ráno nacházím nemilá překvapení. Můžete mi poradit, co s tím mohu udělat? :(


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční čurání v bytě na koberci
PříspěvekNapsal: pon 02. lis. 2009 10:37 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Už je o babička, toto s věkem může přijít... Zkuste si nařídit budíka třeba na 3. hodinu a vyvenčit jí, pokud to pomůže, víte, že prostě potřebuje....

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 10. pro. 2009 09:40 
Offline

Registrován: sob 25. črc. 2009 11:00
Příspěvky: 2
Bydliště: Brno
Chtěla bych se zeptat, bylo tady o tom psano, ale ja odpoved nikde nenasla. Mame dvourocni fenecku, uz i odrodila, doted bylo vsechno v pohode, nikde se nepocuravala, vydrzela i deset hodin, aniz by musela ven a to jsem ji jeste musela premlouvat, protoze se ji nechtelo do skaredeho pocasi, ale ted tri dny po sobe se vzdycky v noci v predsini pocura. Vetsinou si i sama rekla, ze se ji chce jit, ale ted ani to ne. U ans doma se nic nezmenilo. Spis se bojim, jestli to neni tim, ze si ji malo vsimame, je docela bojacna, dokaze byt jen s nama a ostatnich lidi se hodne boji. Dekuji za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 10. pro. 2009 21:25 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
U vás doma sa nič nezmenilo? U dvojročnej fenky, ktorá je bojazlivá, nestabilná, keď má ísť von, prehovárate ju, do toho ešte porodila... Niečo by sa u vás doma malo zmeniť... Ťažko napísať presne, čo, pretože vás nepoznáme, ale pôrod a prehováranie neukazujú na ten správny smer. Iste toho bude viac.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: úte 15. pro. 2009 12:21 
Offline

Registrován: sob 25. črc. 2009 11:00
Příspěvky: 2
Bydliště: Brno
No mozna jsem to trochu prehnala, ale uz se nepocurava, mozna byla jen trochu nachlazena a my s ni nesly jen ven :-(. Spis by me jen tak zajimalo, co vyznacuje pes tim, ze se boji lidi a steka na cizi psi, ale jen na nektere, at jde o maleho nebo velkeho, fenku nebo psa, je to docela ruznorode a vybira si jen nektere s ostatnimi si hraje. my si ji vzali v jednom roce, to si nas pry sama vybrala, ze se hodne bala a ted kdyz je bez nas a jde treba k rodicum ktere zna, tak s tim mame trochu potiz. Kdyz to tak zhrnu, tak je na nas dost zavisla, at jdem kamkoliv, tak se od nas nehne, takze ji porad bereme sebou, nevadi mi to, bereme to tak jak to je a mame s ni hodne radosti a uziva si to s nama... dekuji :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: pon 21. pro. 2009 08:51 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Na téma strach fóbie a zvýšení sebevědomé je tu samostatná část poradny.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: čůrání
PříspěvekNapsal: ned 07. bře. 2010 09:18 
Offline

Registrován: úte 19. led. 2010 18:54
Příspěvky: 1
Bydliště: Karlovy Vary
Zdravim,potřebuji pomoct,ale ne klasickýma radama-trest žádnej pokud psa nechytnu u činu,chodit ven každou chvilku a podobně...protože to vůbec nepomáhá-hlavně to člověku nepomůže.
Máme amerického pitbullteriera Benita-v květnu mu budou 2 roky.Máme ho odmalička a sním vyrůstá i naše 2a pul letá dcera.
Nyní čekáme přírůstek-druhé mimčo,a ja už nemůžu s našim pejskem docela
hnout.Jedná se o to ,že Benito je je týden hodný..a pak začne čůrat,ale jen přes noc kdyby jen po bytě,pouze v obyváku na koberci.
Už minimálně tři týdny je to čim dál tim horší a je to každý večer.
Zkoušeli sme na něj opravdu po dobrém,po zlém..tresty netresty...změnu chování....div že s náma nespal pomalu na postely(nespal..jen řikám div že),a zkoušeli sme ale i metody opačné,tresty.Má pozornost -jídlo..i venčení.
Minule počural přiteli pouze jeho část postele,hned po tom co psa potrestal za vyčůrání na křeslo gauče
Druhý problém je,že sen nám nikdy nedobíval přes dveře a neotvíral si je ..do jiných místností.A až posledních pár týdnů..začal se dobívat přes zabezpečené dveře ložnice do kuchyně(máme průchozí) a pucovat koš a vše co se dá.A věřte mi jen tak ho něco nezastaví.Lucie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 15:22 
Offline

Registrován: stř 10. bře. 2010 08:53
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha
Mam 1,5 leteho Yorkshirka- fenka. Od malicka jsme ji ucili curat ven....je sikovna a rychle to pochopila...S pritelem jsme casto doma, nikdy neni dele sama nez max. 3-4 hodky. Je to nase ,, miminko,, :) a vsude ji bereme sebou..... je rada kdyz muze byt veku. jenze problem je ze prez den se krasne vycůra a vykaka veku- bezproblemu..... a v noci se vzdycky vycůra doma na podlahu. Nechapu to protoze pritel chodi spat pozdeji nez ja a tak ji vzdy kolem pulnoci chodi vencit.....a ja zase nejpozdeji v 8-9 rano vstavam a jdu s ni hned ven... je to mozny ze to prez tu noc nemuze vydrzet? Nekdy se stane ze ji i slysim seskocit z postele, je mi jasny ze se jde vycůrat. jenze jsem lina nekdy ve 3 hodiny rano vstat. Hlavne kdybych se budila kazdy den kdyz seskoci tak si myslim ze by to melo i smysl...ale kdyz to uslisim jednou za tyden....

Myslim si ze by to prece prez noc mela vydrzet, nebo?
Vzdycky sem ji rano dovedla k louzicce a vynadala ji...Nikdy ji nemlatim, jen zvysim hlas a rikam FUJ........ Ted jsem se tu docetla ze nema cenu dovazet ji k louzicce pokud jsem ji nepristihla pri cinu.....tak uz ji netrestam.

Potrebuju poradit jak ji odnaucit nocni cůrani.......dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 15:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
odpověděla sjte si vpodstatě sama- vychytat to a dojít sní klidně ještě v ty tři ráno

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 15:49 
Offline

Registrován: stř 10. bře. 2010 08:53
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha
jenze problem je ze ja se nevzbudim pokazde co ona seskoci.......mam si teda davat budika jeste na 3 rano a jit s ni ven? a je moznost ze se to nekdy sama nauci a vydrzi to prez celou noc? nebo tym ze ma 1,60kg tak to v sobe prez noc neudrzi?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 15:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
ještě je otázka jak moc se vyvenčí o půlnoci - možná by stačilo tu půlnoční procházku prodloužit (a teda spánek od půlnoci do 8-9 vám těžce závidím)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 16:42 
Offline

Registrován: stř 10. bře. 2010 08:53
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha
a neni taky mozny ze je to nepravidelnou stravou?????? protoze mame jeste sphynx kocicku..... a veterinar nam poradil, protze si navzajem chodili do misek....at pouzivame jen psi granulky pro oba....ze kocky pry muzou jist psy granulky, ale psy by nemeli jist kocici........no a tak mame psy granulky od pro planu. Jenze misku mame na zemi po cely den......a pritel me rikal ze kdyz s ni chodi o pulnoci ven a prijde zase domu tak pokazde jde k misce s vodou a jde pit.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 16:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
za a davat psí granule kočkám rozhodně ne! nevím který veterinář b.b vám tohle řekl. spíš bych vymyslela vyvyšený místo pro čičiny a psovi dávala normálka jednou nebo dvakrát denně. to pití není nic nenromálního to bych neřešila spíš bych si orpavdu dala záležet na tom aby byla řádně vyvenčená idkyby to mělo znamenat vstávat ve 3 ráno a zaběhnout s ní na pět minut

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 16:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09. čer. 2007 20:32
Příspěvky: 51
Bydliště: Hořovice
Po granulich je zizen, takze kdyz je nebude mit k dispozici, je dost dobre mozne, ze pit nepujde. Jestli to ale bude stacit, nevim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 16:57 
Offline

Registrován: stř 10. bře. 2010 08:53
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha
zkouseli sme totiz ze dostavala granulky jen 1x denne a to v 17hodin.... ale cůráni se nezlepsilo...porad nam v noci curala doma.......

Co kdyz zkusim ji davat granulky jen rano??? nebo dopoledne? pak by se za cely den mohla napit a zaroven vyvencit ....a v noci by se ji pak nemuselo chtit cůrat.

Jinak si opravdu myslim ze ji nijak nezanedbavame, ba naopak..... venku je s nami porad...bydlime na venkove a pred barakem mame samou travu, pole........ Vybeh ma 5x prez den.....plus kdyz jeset nekam jedeme na vylet...... chodi s nami opravdu vsude..... a myslim si ze by prez tu noc od te pulnoci do tech 9 rano mela jako kazdy pes vydrzet....spis tedy asi chybu vidim v te strave.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 17:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
takového prcka bych určitě krmila 2x denně. V každém případě mají holky pravdu v tom, že kočce psí granule nesvědčí. Navíc pro kočku je mnohem lepší krmení adlibitní (přístup ke žrádlu pořád), zatímco pro psa krmení v dávkách (1x, ideálně 2x denně)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: čtv 11. bře. 2010 17:33 
Offline

Registrován: stř 10. bře. 2010 08:53
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha
ja misku vzdycky davam na okno kam si vyskoci jen kocka a ji po cely den. Ne ze bych kocku krmila jen 1x denne..... :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: stř 17. bře. 2010 17:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 21. črc. 2009 14:49
Příspěvky: 34
Bydliště: Slovensko
Moju Lindu som už od šteniatka pekne naučila chodiť von cikať. Počas dňa chodila sprvu každé 3hodinky, večer okolo 10tej a potom skoro ráno. Asi ako ročná sa začala v noci počúravať....neviem prečo. Ako šteniatko sme ju sprvu učili na radu známej cikať na handričku (dodnes ľutujem, no bola som vtedy len začínajúci psíčkar) takže v noci radšej namiesto vypýtať sa von sa vycikala na koberček pri dverách, padnutú textíliu na chodbe... Teraz bývame v RD a stále sa to nezlepšilo. Jednu dobu sa pýtala von - zakňučala a ja som ju pustila na dvor - ale teraz prestala. Ako to riešiť? Pred dvere som dala podložku pred inkotentných :roll: a surovo ju vyhodím von o11tej, či skoro ráno. Nemôže to súvisieť s tým, že je o 19:00 poväčšine granule?

_________________
Pes má jediný životný cieľ... Venovať svoje srdce... (L. R. Ackerley)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: čtv 08. dub. 2010 10:00 
Offline

Registrován: pát 19. úno. 2010 15:57
Příspěvky: 2
Bydliště: Krnov
Dobrý den,píšu asi po 3 měsících,měli jsme problém s pejskem,Kavalír spaniel.Teď je mu 8měsíců a stále "bojujeme".Jsem už z toho opravdu zoufalá.Situace je taková,že jakmile Denyho vyvenčíme kolem té 21.hodiny(někdy i později) , po příchodu do obýváku,kde odmala spí s kocourkem,najdeme mimo plínku počurané,momentálnš už to "schovává"tam trošku u sedačky,tam u křesla a nakonec kaluž na koberci uprostřed.A někdy i bobek,samozřejmě.Venčíme ho pak kolem půl páté ráno,takže to není až taková doba.Přes den vydrží normálně.Už jsme vyzkoušeli vše,odebrání misek na noc,vypuštění kocoura mimo obývák,aby v noci nelítali a pes spal,odstranění plín,na které on stejně z vysoka :::.,dokonce jsem přes celý obývák už roztáhla jeho milovanou deku z pelechu,že na ni to třeba neudělá...naivka...Už začínám opravdu šílet.A o manželovi ani nemluvím.Můj vymodlený pes...tato rasa je prý pomalejší,ale že by až tak?Trpělivost pomalu,ale jistě dochází.Mám ho ráda,je to můj lump,ale už toho začínám mít pomalu,ale jistě dost a baráček nehrozí...dík za vyslechnutí a příp.radu.Markéta.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: úte 13. dub. 2010 08:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
jak je na tom se samostatností? Proč nespí s vámi? Nebo zkuste spát vy s ním (spíš vydržet nespat, hlídat co pes dělá)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Noční počůrávání
PříspěvekNapsal: úte 13. dub. 2010 10:52 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Další, plínu bych určitě odebrala natrvalo. Zvlášť, když jí ignoruje. Před spaním psa utahat do mrtva - a to tak, že ho ráno budete z postele tahat "náslím". A jak psala Petra - co samostatnost, proč nespí s vámi?

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: úte 29. čer. 2010 07:46 
Offline

Registrován: čtv 18. bře. 2010 06:42
Příspěvky: 14
Bydliště: rychnov nad kněžnou
No takže úplně stejný téma jsem nenašla...Jen k tomu podobný,ale nejsem si jistá jestli to může být tím..Problém je v naší JRT fence..je jí 3 a půl měsíce a na venčení přes den si už docela zvykla.Vždycky ji po probuzení nebo po určitý době vezmu ven a ona potřebu udělá.Ale horší je to v noci.Naučila se už i vydržet čůrání,s tím problém není..Horší je to s bobanama..Je normální že chodí třeba 5krát za den?...přes den je to vpohodě,ale v noci to je děs...Na radu kámošky dostává večeři nejdýl v 5 hodin,aby vydržela.Jenže vůbec to nepomáhá...V 8 si třeba ještě dojde,a pak kolem 11 když venčíme tak už nechce..jenže ráno na nás vždycky čekaj tak 2 bobany..Snažila jsem se to podchytit okolo tý 5 hodiny ráno což se zpočátku dařilo,ale poslední dobou s** jak se jí zachce..Dnes mě třeba budil přítel ve čtvrt na 3 páč mu smrděli bobany přímo u hlavy na zemi.A dokonce dva!..A to jedla opravdu dost brzy..Někde jsem četla,že to může být podle kvality stravy?..Je na tom něco?..Momentálně si nevzpomenu kolik jsem platila za granule,ale paní mi doporučila značku Puppy..No tak snad někdo poradí..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: úte 29. čer. 2010 10:34 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Samozřejmě, že to může být kvalitou žrádla. Puppy není značka, ale kategorie (pro štěnata). Koukni dolu do zdravovědy, je tam probíráno, čím je podle koho nejlepší krmit. Zjisti, jaké granule doma máš. Jnak ano, pokud štěně žere např 5x denně, bude i tak často chodit na záchod. A pak to také a hlavně velikost trosuku a jeho podoba záleží na krmení.

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nevydrží celou noc
PříspěvekNapsal: ned 08. led. 2012 13:33 
Offline

Registrován: sob 12. lis. 2011 11:18
Příspěvky: 2
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Máme ročního anglickýho špringršpaněla a nevydrží nám celou noc. Žrát dostává okolo 5 a ven jde naposledy po 11. hodině. Začne nám škrábat na dveře a vyžaduje jít ven (někdy i třikráta za noc). Přes den vydrží klidně 7 hodin. Zkoušeli jsme mu brát žrádlo, aby se naučil žrát v určitém intervalu a ne někdy v 10 večer, ale nepomohlo to. Snažili jsme se ho i pořádně utahat, aby dal v noci pokoj, ale taky to nepomohlo. V noci otravuje a někdy i škrábe zeď.
Nemáte někdo nějaký nápad jak docílit toho, aby spal celou noc?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: ned 08. led. 2012 15:43 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Kerstlin ak je vylúčený zdravotný problém, čo je pravdepodobné, ak je cez deň schopný vydržať, naozaj to vyzerá na nedostatok činnosti a podnetov, neviem, akou formou ste sa ho snažili unaviť a či to bolo účinné a primerané len pre vás, alebo aj pre psa. Ďalšou možnosťou je upozorňovanie na seba, niečo ako cvičenie majiteľa psom, čo sa mi podľa popisu zdá pravdepodobné a súvisí to s predošlou, aj s ďalšími možnosťami. Trvá to od šteňaťa, alebo je to nová záležitosť? Ako ste ho učili čistotnosti? Aký má bežný režim?

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: pon 09. led. 2012 07:05 
Offline

Registrován: pát 26. čer. 2009 09:10
Příspěvky: 289
Bydliště: Beskydy
Kerstlin, kromě toho dostatečného zaměstnání psa (je to lovecký pes s velkou potřebou pohybu), bych naopak večerní dávku dala až po posledním vyvenčení , ať lehne a spí a v klidu tráví. Nepíšeš, čím krmíš, ale pokud žere už v 5 odpoledne tak věřím, že v noci už potřebu se jít vyvenčit má.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: pon 09. led. 2012 11:22 
Offline

Registrován: sob 12. lis. 2011 11:18
Příspěvky: 2
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Chodíme s ním na procházky po poli, beru ho s sebou když jdu běhat nebo na kolo. Myslím si, že nedostatkem pohybu netrpí. Dostává granule a u prvního psa (stejné rasy) to fungovalo v 5 dostal nažrat a v 11 šel ven a pak vydržel celou noc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: pon 09. led. 2012 15:15 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Kerstlin unaviť psa neznamená len vybehať ho, nie je to len o pohybe, ale aj o činnosti, o tom, čo prežíva, čo sa učí, skrátka ide o podnety a psychické unavenie riadené tebou, ako sú napríklad pachové hry - hľadanie pamlskov, predmetov, niečo pri čom si precvičí závity a nebude mať potrebu budiť vás. Čo urobí ako prvé, keď sa vypýta von a ty ho von vezmeš? Dá nos na zem, alebo sa ide vyvenčiť?
To, že u prvého psa niečo fungovalo, neznamená, že to tak bude aj u druhého. Hlavne, ak je tam iný problém v hlave.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: pon 09. led. 2012 18:54 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Jde i o to, jaké granule. A zkoušeli jste ho prostě poslat na místo, když večer votravuje a dál spát? (to navazuje na otázku rey a je jí podmíněná)

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: úte 10. led. 2012 08:14 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Pes, který se v noci nudí, bude dělat vždycky podobné problémy. Není trošku hyperaktivní? Takoví se utahají ne příliš snadno a určitě ne jen stereotypním pohybem. Je potřeba mu "uvařit" hlavu, aby byl nucen přemýšlet u toho, co dělá, pak od něho bude chvíli pokoj. Následné zklidnění přijde až s postupem věku. Ne však úplně samo jako zázrakem, ale spíše z únavy. Moje blondýna mne také tahala z postele ve dvě ve tři ráno, tak jsem jí dal přes den řízený záhul, teď nechce ven před osmou ráno a mám od ní v noci pokoj.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: ned 26. úno. 2012 23:51 
Offline

Registrován: pát 24. úno. 2012 16:34
Příspěvky: 1
Bydliště: Liberec
Mám obdobný problém a tímto také prosím o radu.Jak odnaučit dospělého psa vykonávat potřebu v domě.
Jedná se o čtyřletého Staforda,kterému náhle zemřel majitel.Od štěněte byl na zahradě,v kotci,tedy vykonával potřebu ,kde se mu zachtělo.Teď je vuvnitř domu ale jak dokáže nadělat .. to je neuvěřitelné.
Nedostatek venčení není příčinou.Občas večer uteče,vrátí se sám za dvě,tři hod.Ve dvě nebo ve tři v noci jdeme opět ven a ráno je co uklízet.Někdy je sám doma několik hodin a nic.Vrátím se,přivítá mne a než vyložím nákup z auta počurá a posss celou kuchyň.Takhle to jde už tři měsíce..Repelent není k ničemu.
Pomoooc!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: noční nečistotnost
PříspěvekNapsal: pon 27. úno. 2012 22:28 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Neostáva nič iné, ako pristihnúť a vyviesť von. Kladiem dôraz na dôslednosť, pes totiž nie, že nemá návyky, má ich presne opačné, ako sa od neho vyžaduje teraz a je to pre neho úplne prirodzené, špiniť si u seba doma. A k tomu značkovať.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 30 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!