| Právě je pát 31. říj. 2025 08:16 | |
| 99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO. | |
| Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil. | |
| Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete. | |
| Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu. | |
| Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním. | |
| Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina | 
|     | Stránka 5 z 6 | [ Příspěvků: 292 ] | Přejít na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6 Další | 
|  | Předchozí téma | Následující téma |  | |||||
| Autor | Zpráva | ||||
|---|---|---|---|---|---|
| taradhatu | 
 | ||||
| 
 Registrován: stř 10. lis. 2010 17:44 Příspěvky: 130 Bydliště: Kostelec nad Černými lesy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| ajka | 
 | ||||
| 
 Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55 Příspěvky: 5609 Bydliště: kraslice/ praha | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| taradhatu | 
 | ||||
| 
 Registrován: stř 10. lis. 2010 17:44 Příspěvky: 130 Bydliště: Kostelec nad Černými lesy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| ajka | 
 | ||||
| 
 Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55 Příspěvky: 5609 Bydliště: kraslice/ praha | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| taradhatu | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Petra | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23 Příspěvky: 2716 Bydliště: Praha - Kobylisy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21 Příspěvky: 8242 Bydliště: Luční Chvojno | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Mellorn | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 31. bře. 2008 13:20 Příspěvky: 1504 Bydliště: Praha-Vysehrad | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Zuzka M | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 19. bře. 2007 09:09 Příspěvky: 2169 Bydliště: Modletice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| radka_77 | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 15. říj. 2010 14:28 Příspěvky: 60 Bydliště: Žatec | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| havlice | 
 | |||
| 
 Registrován: úte 15. pro. 2009 11:30 Příspěvky: 40 Bydliště: České Lhotice | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Stopka a Ája | 
 | |||
| 
 Registrován: pon 17. led. 2011 10:39 Příspěvky: 3 Bydliště: Planá nad Lužnicí | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Petra Franková | 
 | |||
| 
 Registrován: stř 22. čer. 2011 12:42 Příspěvky: 8 Bydliště: Kladno | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Desenský | 
 | |||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | ||||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Petra Franková | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| rea | 
 | |||||
| 
 Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53 Příspěvky: 928 Bydliště: SR Jablonica | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Petra Franková | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| rea | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Petra Franková | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| rea | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Žanyn | 
 | ||||
| 
 Registrován: čtv 19. bře. 2009 20:11 Příspěvky: 889 Bydliště: Praha 4 | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Petra Franková | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Desenský | 
 | |||||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| vida.loca | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 05. dub. 2009 15:31 Příspěvky: 258 Bydliště: Havířov | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| armanny | 
 | ||||
| 
 Registrován: úte 29. pro. 2009 00:50 Příspěvky: 396 Bydliště: Kopřivnice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Alvi | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 12. čer. 2006 13:47 Příspěvky: 2293 Bydliště: Sokolnice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Slowy | 
 | ||||
| 
 Registrován: sob 14. kvě. 2011 14:54 Příspěvky: 26 Bydliště: Praha | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Slowy | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| vida.loca | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 05. dub. 2009 15:31 Příspěvky: 258 Bydliště: Havířov | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Berkana | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 13. bře. 2011 00:44 Příspěvky: 453 Bydliště: Halenkovice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Anička Bylinka | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 16. led. 2011 17:29 Příspěvky: 3985 Bydliště: Ostrov u Macochy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| lenka apenzelka | 
 | |||||
| 
 Registrován: stř 08. lis. 2006 19:02 Příspěvky: 538 Bydliště: Stráž nad Nežárkou | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Zuzka M | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 19. bře. 2007 09:09 Příspěvky: 2169 Bydliště: Modletice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Alvi | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 12. čer. 2006 13:47 Příspěvky: 2293 Bydliště: Sokolnice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Baysha | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 18. zář. 2009 13:00 Příspěvky: 196 Bydliště: Praha - Horní Měcholupy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Slowy | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| trikstra | 
 | |||
| 
 Registrován: pát 05. srp. 2011 15:08 Příspěvky: 113 Bydliště: praha | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| trikstra | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Desenský | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| trikstra | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Aileen | 
 | |||
| 
 Registrován: stř 13. dub. 2011 17:00 Příspěvky: 3 Bydliště: Praha | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Žanyn | 
 | ||||
| 
 Registrován: čtv 19. bře. 2009 20:11 Příspěvky: 889 Bydliště: Praha 4 | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Aileen | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Desenský | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Aileen | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Zita | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 10. lis. 2008 11:45 Příspěvky: 2873 Bydliště: Řiťka | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
|     | Stránka 5 z 6 | [ Příspěvků: 292 ] | Přejít na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6 Další | 
| Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina | 
|  | Kdo je online |  | ||
| Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků | 
| Nemůžete zakládat nová témata v této poradně Nemůžete odpovídat v této poradně Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně Nemůžete přikládat soubory v této poradně | 

ale změnila jsem k fenečce přístup + ty změny co popisuješ ty a především zamezit přístup k těmto libůstkám a zatím se daří. U mladé to bude ve výživě, na tom se pracuje, ale říkám si, co je tak fascinuje na ovčích bobkách, ty jsou pro ně neodolatelné.
  ale změnila jsem k fenečce přístup + ty změny co popisuješ ty a především zamezit přístup k těmto libůstkám a zatím se daří. U mladé to bude ve výživě, na tom se pracuje, ale říkám si, co je tak fascinuje na ovčích bobkách, ty jsou pro ně neodolatelné.

asi to bude ten hlavní důvod a není to nedostatkem jídla, jen je to taková popelnice a je pravda, že v létě tolik exkrementy nepojídá, protože má na zahradě dostatek ovoce, teď v zimě je to horší. A další důvod co uváděl Ruda bude nejspíš též částečně na vině, Berňule pojídá exkrementy dvou našich dalších psů, kteří jsou krmeni superpremiovým štěněčím krmivem, zatímco ona už má jen premiové pro dospěláky. Asi budu muset zavést ty častější procházky a neustále sbírat
 asi to bude ten hlavní důvod a není to nedostatkem jídla, jen je to taková popelnice a je pravda, že v létě tolik exkrementy nepojídá, protože má na zahradě dostatek ovoce, teď v zimě je to horší. A další důvod co uváděl Ruda bude nejspíš též částečně na vině, Berňule pojídá exkrementy dvou našich dalších psů, kteří jsou krmeni superpremiovým štěněčím krmivem, zatímco ona už má jen premiové pro dospěláky. Asi budu muset zavést ty častější procházky a neustále sbírat 

Přivolání mám 99%, tak to řeším tak, pokud vidím, že je to případ toho 1% tak mám drsné vypadni - ale zase to bude fungovat jen na mého a žádného jiného psa..
  Přivolání mám 99%, tak to řeším tak, pokud vidím, že je to případ toho 1% tak mám drsné vypadni - ale zase to bude fungovat jen na mého a žádného jiného psa.. 

třeba moje štěnice je popelnice, co sežere vše. CO sežere, vdechne. Venku se mi jí podařilo párkrát vyděsit, když do sebe něco ládovala (neúmyslně, ale vhodně) tím, že jsem jí šáhla po kožichu, když něco sebrala, ona to nečekala. Pak jsme jí to vyrvala z útrob a odhodila. Zavolala. Když přišla, dostala pamlsek. Podívala se zpět po hnusu, oslovila jsem jí  a když se na mě podívala, dostala pamlsek, Ten dostala pokaždé, i když něco míjela a když viděla, že jí sleduju, tak pokračovala. Dnes si nevezme už téměř nic. Samozřejmě, není to stoprocentní. Ale když už je něco moc lákavého - naposledy půlka koláčku, tak mi to přinese a vymění, ale nesežere. Takže je si vědoma, že se to nedělá, i když jí nehlídám. I když jí teda hlídám nonstop.
  třeba moje štěnice je popelnice, co sežere vše. CO sežere, vdechne. Venku se mi jí podařilo párkrát vyděsit, když do sebe něco ládovala (neúmyslně, ale vhodně) tím, že jsem jí šáhla po kožichu, když něco sebrala, ona to nečekala. Pak jsme jí to vyrvala z útrob a odhodila. Zavolala. Když přišla, dostala pamlsek. Podívala se zpět po hnusu, oslovila jsem jí  a když se na mě podívala, dostala pamlsek, Ten dostala pokaždé, i když něco míjela a když viděla, že jí sleduju, tak pokračovala. Dnes si nevezme už téměř nic. Samozřejmě, není to stoprocentní. Ale když už je něco moc lákavého - naposledy půlka koláčku, tak mi to přinese a vymění, ale nesežere. Takže je si vědoma, že se to nedělá, i když jí nehlídám. I když jí teda hlídám nonstop.
 S puberťačkou jsme teď ve fázi občas dostaneš občas ne a zatím super funguje, tak snad bude až je odbouráme úplně.  Popelnice je teda děsná, tuhle dcerka potřebovala honem čůrat, držím ji s holou prdkou ve vzduchu a najednou koukám, že psa nevidím-samozřejmě toho využila a běžela se podívat do křoví. Na zavolání přiběhla okamžitě, ještě dítě ani nestálo na zemi, ale ten odér z tlamy-málem jsem omdlela
  S puberťačkou jsme teď ve fázi občas dostaneš občas ne a zatím super funguje, tak snad bude až je odbouráme úplně.  Popelnice je teda děsná, tuhle dcerka potřebovala honem čůrat, držím ji s holou prdkou ve vzduchu a najednou koukám, že psa nevidím-samozřejmě toho využila a běžela se podívat do křoví. Na zavolání přiběhla okamžitě, ještě dítě ani nestálo na zemi, ale ten odér z tlamy-málem jsem omdlela   Zkouším co můžu, proto píši i sem, abych se dozvěděla, co ještě můžu udělat jinak. Čubinu venku zabavuji, aby měla jinou činnost než hledat hnusy, při požírání jsem nečekaně házela vodítka, klíče, kamínky, co bylo zrovna po ruce (sice se vždy vyděsila, odskočila, pustila, nicméně při další příležitosti šla do hnusu zas). Pamlsky jsem zkoušela poskrovnu-občas když jsem zaregistrovala hnus včas a čuba stihla jen čuchnout a na přivolání ihned přiběhla, aniž by se hnusu dotkla. Když už ho vzala a na povel fuj vyplivla, tak ne, protože mi přišlo, že ji odměňuji za to že něco najde a vezme to do huby... Při přivolání jak už jsem se zmínila běží, ale dožvýká cestou, co už v hubě má...
 Zkouším co můžu, proto píši i sem, abych se dozvěděla, co ještě můžu udělat jinak. Čubinu venku zabavuji, aby měla jinou činnost než hledat hnusy, při požírání jsem nečekaně házela vodítka, klíče, kamínky, co bylo zrovna po ruce (sice se vždy vyděsila, odskočila, pustila, nicméně při další příležitosti šla do hnusu zas). Pamlsky jsem zkoušela poskrovnu-občas když jsem zaregistrovala hnus včas a čuba stihla jen čuchnout a na přivolání ihned přiběhla, aniž by se hnusu dotkla. Když už ho vzala a na povel fuj vyplivla, tak ne, protože mi přišlo, že ji odměňuji za to že něco najde a vezme to do huby... Při přivolání jak už jsem se zmínila běží, ale dožvýká cestou, co už v hubě má...