Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 14:00
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Agrese při jídle, aportu, klacku...
PříspěvekNapsal: úte 16. led. 2007 16:58 
Dobrý den,máme doma 7 měsíčního pejska rotvajlera.Už od mala máme problém při jídle když má něco dobrého třeba kost je agresivní.Nenechá se ani pohladit vrčí.Snažili jsme se ho nechávat v klidu ,ale pokud zavrčel okřikli jsme ho.Nedavno ho vyrušil při jídle náš 10letý syn pohladil ho a pes vystartoval a kousl ho.Nevíme jestli psa raději zavírat do kotce a nechat ho při jídle o samotě nebo nějak to řešit.Jinak pejsek je v celku poslušný nejsou s ním problémy. Díky za rady
Šárka


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Agrese při jídle
PříspěvekNapsal: úte 16. led. 2007 18:04 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
sarkao píše:
...Jinak pejsek je v celku poslušný nejsou s ním problémy...
Vážně věříte tomu, že nemáte problém? Možná větší, než si myslíte. Dokud nebude pes zvládat na první povel přivolání, odvolání, odložení a odeslání na místo za každých okolností a to s respektem, budete mít pořád problém. Asi to nechápete, ale buď problém máte, nebo nemáte. Kompromis typu "on je jinak hodný...". Když se mu přiblížíte ke kosti, dělá váš pes kompromisy? Řekl bych, že je mnohem důslednější nežli vy.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17. led. 2007 14:53 
....Já vím že máme problém proto prosím o radu co s tím moje poslední věta ,měla vyznít že poslouchá a jiný problém s agresivitou není,ale jak má jídlo a ví že je jeho tak už od malinka tak reaguje a já bych potřebovala poradit jak věc řešit.Díky Šárka


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17. led. 2007 15:10 
Offline

Registrován: úte 16. led. 2007 13:02
Příspěvky: 33
Bydliště: Olomouc
sarkao,
také mám doma RTW již je mu 7 let. Když dostal svou první kost, byj ještě štěňátko. Dravě si na kost vrhl a vrčel na všechny kolem sebe. Drapla jsem ho za kožich za krkem a třásla s povelem fuj tak dlouho až se pomočil. Nyní mu mohu já i ostatní lidé (v mé přítomnosti) vzít z tlamy cokoli.
Měli by jste postupovat stejně. Váš pejsek vás nebere jako vůdce smečky.
Proto pan Desenský napsal, že máte velký problém.

_________________
Nezapomínejte chválit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17. led. 2007 16:21 
Offline

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:01
Příspěvky: 101
Bydliště: Košice
AZU1 píše:
Drapla jsem ho za kožich za krkem a třásla s povelem fuj tak dlouho až se pomočil. Nyní mu mohu já i ostatní lidé (v mé přítomnosti) vzít z tlamy cokoli.
Měli by jste postupovat stejně.


My máme doma kríženca bradáča, ovčiaka možno teriéra.
Je to nalezenec a vcelku milujúci ale bohužial neurotický a neistý pes.
Rada typu "drapla by som ho za kožuch..." by mi narobila len dalšie problémy, ktorých sme sa už zbavili.
Nie na každého psa totiž môžeš použiť rovnaký meter. Preto je treba najprv psa poznať a zisiť PREČO? to vlastne robí.
Samozrejme zaklady poslušnosti je to najmenej, čo sa dá pre psa urobiť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17. led. 2007 16:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. čer. 2006 10:25
Příspěvky: 90
Bydliště: Praha 3
já měla s Dagem podobnej problém,ale vím proč, už jako štěně vyháněl sourozence od jídla,tak to samozřejmě zkusil na mě,ovšem nečekala jsem až do 7 měsíců abych mu to vysvětlila, hned jsem mu vysvětlovala,že já mu budu brát co budu chtít a on na mě nebude vrčet ani startovat. když je malej jde to líp než s dospělým psem.
gabi tvůj pejsek bude asi trochu jinej případ,ale tady píšou že RTW to dělá od mala, a zřejmě od mala získával dojem,že je mu to dovoleno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17. led. 2007 19:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 16. zář. 2006 09:35
Příspěvky: 45
Bydliště: pm
my měli to samý s naší dogou teď už ví že tu chálku mu dam já kdy se mi zachce a klidně se na tu plnou mísu bude koukat celej den gdyž mu neřeknu tak si dej....

_________________
Nelidští mohou být jen lidé...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18. led. 2007 08:40 
Offline

Registrován: úte 16. led. 2007 13:02
Příspěvky: 33
Bydliště: Olomouc
Gabi,
neurotický a nejistý pes se nebude chovat jako vůdce smečky. Chování, které popisuje tazatelka je chování psa, který chce zaujmout vůčí postavení. Vůdce smečky nikdy není nejistý jinak by se jim ani nestal.
V tomto případě se pes vůdcem smečky stal již v mládí o to to budě těžší, protože pejsek se nikdy nepodřizoval.

_________________
Nezapomínejte chválit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18. led. 2007 09:55 
Offline

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:01
Příspěvky: 101
Bydliště: Košice
Mala som doma šteniatko, kotré malo zlomenú nohu, bol to taky malý bulíkovský typ, zo silnými čelusťami a keď jedol, za ušami sa mu vlnili svaly.
Mal zlomenu nohu a nie viac ako 3,5 mesiaca ale jeho prve stretnutie s miskou a mojou rukou bol utok uraganu s neuveritelným skusom ihličkovými zubami.
Keď vonku chytil niečo do papule (zhodou okolnosti voditko mojho psa a zbadal v blizkosti jeho chvost, tak sa ruzhodol v tom momente chvost zabiť. Bol to šialenec akého som predtým nemala. Bola to hrôza ale aj výzva. Chytene a vytrepanie - ešte väčšia zúrivosť. Jedine čo pomohlo a to tiež iba pozvolna bolo znehybnenie a ukludnenie. Pochopil, ze ruka co mu šiaha do mysky mu jedlo neberie ale dava, že moji psi su moji a že mi ich nebude zabijať a ani ch chvosty ani iné časti tela a ak mi na prechádzke JEHO hračku odvzda, dostane odomna odmenu a bude sranda a zahra sa este lepsie. Ale VŽDY bude to co chcem ja. Nakoniec to dobre zvladol, noha sa zoperovala a psik ma novych panov.

AZU1, moj pes je sice neuroticky a neisty ale zaroven sa chce chovat ako vodca smecky, len keby sme mu to dovolili. Bude taky cely zivot.
Teraz si zase vymyslel že mu nesmiem šiahať na predle labky, lebo bude vystržne ceriť zuby že ma pohryzie. Prednedavnom na mna vybehol kôli kusu mäsa, ktore nezjedol a schoval si do brložka.
Je to tym že som sa mu poslednu dobu menej venovala (volam to tyranie :lol: , kde mu robim vsetko co nema rad a vela s nim cvicim a hram sa a tak roztahujem mantinely jeho citlivosti ale NELAMEM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18. led. 2007 13:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
AYU mzslím že se mýlíš s tím co píšeš máš sice pravdu ale tento pes nemá vymezené mantineli a neví co teda muže a co ne a je z toho zblbnutej

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18. led. 2007 14:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15. čer. 2006 12:13
Příspěvky: 56
Bydliště: Bratislava
gabi píše:
Pochopil, ze ruka co mu šiaha do mysky mu jedlo neberie ale dava, že moji psi su moji a že mi ich nebude zabijať a ani ch chvosty ani iné časti tela a ak mi na prechádzke JEHO hračku odvzda, dostane odomna odmenu a bude sranda a zahra sa este lepsie. Ale VŽDY bude to co chcem ja. Nakoniec to dobre zvladol, noha sa zoperovala a psik ma novych panov.

ale NELAMEM)


Myslim, ze Gabi ma v tomto pravdu. To co pisal AZU - ze triasol psom az kym sa nepomocil :cry: - dakujem pekne. Nie je najprv lepsie sa snazit to vyriesit tak, aby pes pochopil, ze nikto mu nic nekradne, ze si to nemusi strazit, lebo ja som ta, ktora mu to dava? A ked najde nieco, co mu nemozem nechat, tak mu to vymenim za este lepsie? Lenze schmatnut psa a trieskat s nim je evidentne ovela lahsie a jednoduchsie riesenie. Ved naco ma clovek rozum, ked moze pouzit hrubu silu, ze... :evil:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18. led. 2007 15:13 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
AZU1 píše:
Když dostal svou první kost, byj ještě štěňátko....
...Drapla jsem ho za kožich za krkem a třásla s povelem fuj tak dlouho až se pomočil...Měli by jste postupovat stejně...
Kdyby postupovali stejně, docílí s největší pravděpodobností jenom toho, že u něho spustí sebeobrannou a velice agresivní reakci. Už to není malé štěňátko!
Pokud by ho pustili rychle, nebo jen o jednu jedinou vteřinu dřív, bude to jako píchnout do sršního hnízda. Pakliže by ho pustili moc pozdě, bude se jich bát a časem dojdou do stejného cíle, který vede ke strachové agresi.

Kromě toho, chytat psa za kožich moc nefunguje, leda u opravdu malých štěňat. Lepší je si ho zavolat s varovným tónem hlasu, kdy má pochopit, že dělá velkou chybu a dostal na výběr. Mír nebo válku, ale bez kompromisů. Nikdy se při trestu nemá pes tahat za kožich směrem nahoru. Dolu je podřizování, nahoru to pes nepochopí a může začít pěkný "tanec". Nahoru si zvednu jedině hlavu psa, když se mi musí podívat zpříma do očí, což je trest o něco horší než ten předchozí, ale musí se umět.

Já osobně mám však raději spolehlivé přivolání, kdy k sobě dobrovolně dostanu psa, většinou i s jeho předmětem zájmu způsobujícím pomýšlený boj.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18. led. 2007 17:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
jen přihodím naší situaci z rána na lince ležel zbytek jakého si starého uzeného masa určeného abych ho přidala pspům do žrádla ale musela sme na chvili z kuchyně odejít- psům pro granule a Black mezitím tento kus masa drapl a jal se sním zdekovat tak sme rázně dala povel Bleku ke mě on řpišel a kus masa sám odevzdal
nebyl ani potrestán ani pochválen

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 19. led. 2007 09:28 
U nás psovi mohu brát kdy chci a co chci. Ovšem když mu dám kost, tak jsme v takovém stavu, že mu ji neberu. prostě pokud mu ji jednou dám, tak proto, že já už ji nechci a nepotřebuji. Ovšem dříve jsme to museli zkoušet, např. proto, aby venku byl schopen reagovat na to, když chce sežrat fujtajbl.
Nicméně u vás se si pejsek chrání to svoje, protože si je jist svým postavením. Je dobré pejska mimojiné naučit čekat, než si bude smět vzít potravu. Aby věděl, že potrava je vaše, to co dostává, je jen to co "zbylo" a dostává to jen proto, že vy už to "nechcete".
Takže u nás psovi dávám najíst až na povel SMÍŠ, do té doby leží na místě a kouká střídavě na mne a na misku a čeká, dokud toto kouzelné slůvko nepovím.
Dále, pokud pejsa přijímá pamlsky v pohodě, tak je možné mu to dávat po kouskách z ruky, ale tak aby to bylo ze něco (povel splněný...).


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14. říj. 2007 17:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. čer. 2006 12:23
Příspěvky: 169
Bydliště: Chomutov
Když dám Felče kost, tak buď si s ní lehne hned vedle mě, nebo jí tu kost přímo přidržuji. Dneska po procházce zase dostala kost, chvíli jse jí ji držela a potom jsem si vedle ní lehla a odpočívala jsem. Po chvilce jsem si kost na chvíli vzala a podívala jsem se jestli už se prokousala k morku, hned jsem jí ji zase vrátila. Potom jsem posbírala drobečky a chtěla jsem jí je dát, ale když jsem natáhla ruku, tak Feli odvrátila hlavu, uši stáhla dozadu a trochu zavrčela. Zeptala jsem se jí jestli se nezbláznila a v klidu jsem si kost vzala, odhodila jsem jí a řekla jsem Felče aby mi jí přinesla, bez problémů mi jí donesla. Nechala jsem jí ji zase chvíli kousat a pak jsem si jí vzala, Felča byla úplně v pohodě. Po chvíli jsem natáhla ruku, jako bych si jí chtěla vzít, ale zastavila jsem kousek nad kostí a Felča zase odvrátila hlavu, stáhla uši a zavrčela. Proč to dělá? Zachovala jsem se správně, co bych případně měla udělat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14. říj. 2007 21:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
Feli no myslím že její reakce je clkem řekla bych adekvátní osobně bych psovy kost jen tak prostě nebrala- jako na zkoušku není to zapotřebí když potřebuju aby mi to pes odevzdal radši si ho přivolám- něco jiného je fujtajblík ale kost psům jen tak na trenink neberu proč taky?

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15. říj. 2007 09:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. čer. 2006 12:23
Příspěvky: 169
Bydliště: Chomutov
Ajko díky za odpověď, máš pravu nebudu to řešit. Ještě mám otázku, když jí tu kost večer potřebuju vzít, protože k nám na zahradu dopoledne chodí kamarádky bíglice a nechci aby kvůli kosti vznikl nějaký konflikt, tak jak to mám udělat? Na povel mi jí přinese, ale to jí ji vždy vrátím a ještě navíc dostane dobrůtku. (to jsem jí naučila kvůli fujtajblíkum venku) Když jí tu kost nevrátim a jenom jí pochválim, nepřestane mi jí potom nosit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15. říj. 2007 09:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
feli myslím že ne :-) když jí pak dáš namku tak by tohle nemělo hrozit si myslím teda.-)

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15. říj. 2007 10:11 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Pokud mi pes donese něco, co mu nemíním vrátit, převedu pozornost kamkoli jinam. Fantazii se meze nekladou. Jde o to, aby pes rychle zapomněl, že jsem mu něco vzal. A i kdyby, výčitky si z toho rozhodně nedělám. Hierarchické postavení člověka má tu přednost, že může cokoli, pes jenom to, co chce pán. Mohou nastat jen situace, kdy by si pes měl vyčítat, že mi danou kost nedal dostatečně ochotně a včas.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15. říj. 2007 18:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. čer. 2006 12:23
Příspěvky: 169
Bydliště: Chomutov
Díky za odpovědi. Před chvílí jsem to vyzkoušela, kost, jsem jí vyměnila za míček a fungovalo to skvěle. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15. říj. 2007 18:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
feli no vidíš nedělj z ní furt garesora.-)))

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: agresívní štěně při žrádle
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 18:36 
dobrý den, mám štěně boxera, 9 měsíců, pes. Od asi 6. měsíce po mně začal vyjíždět když jsem v blízkosti misky když žere a při utírání tlamy po jídle (dříve si nechával tlamu utřít bez problémů). Ve stejné době začal s vrčením ve chvíli, kdy má buvolí kost nebo něco podobného na hryzání. Nemusí být ani rušen, stačí, aby se na něj někdo z nás podíval nebo jen vešel do místnosti. To řeším přivoláním, přijde, neochotně, ale přijde, sedne, většinou si ten předmět nese sebou, ale u mě ho pustí a nechá mě abych si to vzala.
Kromě vrčení při utírání tlamy i kousne. Vyjel i po chovatelce když jsme byli na návštěvě a šla k němu když žral. Chodí na cvičák kde je zatím bezproblémový a považovaný za nadějného pro výcvik, venku je celkem ovladatelný a poslušný, někdy táhne na vodítku. Často chodí na vodítku, bez vodítka jen učím přivolání a běhám s ním v parku. Cvičí se mnou. Sám bývá asi tři hodiny dopoledne a stejný čas odpoledne. Buď spí nebo zničí něco v bytě, nevyje, neštěká.
Krmím také většinou já. Pokud krmí manžel, při utírání tlamy po něm pes vrčí nebo vyjede také. Bývá okřiknut (tím po kom vyjede), resp. seřván, dostane přes hubu (většinou opakovaně vyjede a když to udělá, tak dostane výprask a je vykázán na místo). Někdy se po takovém incidentu i počůrá, ale jde si pak klidně lehnout a prospí se.
Něco dělám špatně, je to můj druhý boxer a první by mi býval nechal hlavu ve své misce a ještě by mě s láskou olíz. Srovnávat je nechci, mám ho ráda, ale nechci napáchat ještě víc chyb. Chci z něj mít kamaráda a moct mu věřit a aby mi věřil taky. Nechci ho bít, ale někdy nemá "zarážku" ani při hraní a hryže a drápe, "loví" naše ruce, skáče nám do obličeje, pošťuchuje. Někdy jde jeho pozornost obrátit na "aport" a pak nosí hračku, jindy pomůže až rákoska v ruce. Cítím, že si respekt vynucuji jen pod pohrůžkou výprasku a jinak z nás má štěně asi srandu. Poradíte mi kde dělám chybu? Děkuju, Barbu


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 18:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Barbucho,

jak po něm můžeš chtít, aby byl kamarád a věřil ti, když "pomůže jenom rákoska v ruce" nebo se "po takovém incidentu i počůrá"???? V životě jsem neslyšela, že by se kamarádství a vztah získával těmito metodami. Podle mého názoru si přímo koledujete o to, aby vás oba s manželem pejsek pořádně sejmul hned, jak na to bude mít psychicky i fyzicky.
Kdo vám takovéhle postupy poradil?????

Zatím se vyhýbejte situacím, kdy by mohlo dojít ke střetu - nemyslím ustupovat psovi, ale jen nenechat dojít ke konfrontaci. Zavolejte v pondělí mezi 9. a 10. dopoledne Rudovi a domluvte si schůzku. Tohle po netu nevyřešíte.

Asi vás tímhle naštvu - ale chyba je spíš ve vás než v tom pejskovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 19:57 
kdybych se chtěla naštvat když mi někdo napíše názor, tak sem nepíšu. Snažila jsem se o co nejkratší popis našich potíží. Pejska samozřejmě nebijeme od rána do večera, byli jsme s tím problémem i na veterině, právě abychom nepáchali chyby. Protože jsem si ho pořizovala po letech smutnění za svým prvním pejsekm, nemám sebemneší tendence štěňátko zraňovat. Proto cvičíme, pravidelně krmíme, odměňujeme aľe také trestáme. Nepsala jsem záměrně o tom, co je dobré, protože potřebuji vědět ci je špatné. Do šesti měsíců jsem měla doma zlatíčko, které bylo čistotné, hravé. A najednou se z krmení stává doba strachu, koho hryzne. Předtím bit nebýval, a jen abych upřesnila, myslím bitím, plesknutí novinami nebo zmíněnou rákoskou přes zadek, ne ubití chudáčka pejska. Jasně že chci aby mi věřil, ale potřebuji mu také věřit. Nezlobím se za názor, ale nepomohlo mi to. Pejsek se teď mazlí, ale příští krmení a utření tlamy dopadne stejně, mou prokousnutou rukou. Proto jsem sem psala, aby mi někdo poradil jak tomu předejít, zkouším ho i nejdřív přivolat a pak utřít tlamu a nebo jak tedy "odměnit" takové chování, protože je mi jasné že výprask je moje selhání. Jsem z toho spíš smutná než naštvaná.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 20:03 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
jen napíšu že noviny ani jinej druh bití neni pro psa srozumitelnej trest, jak psala Essi, zavolejte Rudovi, zatim bych to řešila udivenym a trochu arogantnim tónem "co děláš? se nezblázni néé?" a v klidu tlamu utřela, pejsek možná přišel do puberty tak to na vás poprvý zkusil a svojí chybnou reakcí jste to jen zhoršila
a k tý veterině: tam vám většinou neporaděj co se týče výchovy, alespon ne dobře :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 20:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
já bych prostě u misky zůstala stát (tím zlikviduju vrčení v mé přítomnosti), nechám ho po dožrání zjistit že opravdu už nikde žádná granule nezbyla, pak přivolat, utřít a ňamka.
Jednou týdně bych krmila postupně - dávku žrádla dosypat třeba na 5x - tím psa učím že ruka = přidání žrádla, tedy netřeba vrčet.
Totéž při odebrání buvolí kosti - přivolám, odeberu, pochválím, vrátím. Pokud nechci vracet, dám extradobrou mňamku, pes to musí brát jako výhodný obchod ne jako "já k tobě nepůjdu, ty mi to zas sebereš"

ale možná už jste se dostali příliš daleko, v každém případě bych to s Rudou alespoň telefonicky probrala, no a není nad osobní návštěvu :wink:

_________________
Bardovy stránky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 20:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Barbucho, v tom výčtu, co s pejskem děláte, ale podle mého názoru chybí to nejpodstatnější. Vy krmíte, cvičíte a trestáte. Vypadá to, že vám tam chybí fáze výchovy - asi se shodnem, že ta není o trestech, ale o vzájemné srozumitelnosti - a VYSVÉTLOVÁNÍ, co je správné a co ne. A vysvětlení pomocí trestů je hloupost. To je jako když na vám někdo řekne korejsky "sedni si" a vy nepochopíte požadavek.......... .
Opravdu zavolejte Rudovi co nejdřív, než to pejsek odnese ještě víc.
Ono to u vás není jen o tom chování u krmení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 21:39 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: sob 26. srp. 2006 09:07
Příspěvky: 344
Bydliště: Banska Bystrica
ja len k tomu utieraniu tlamy, by som mu ju cvicne utierala 20 krat denne zakazdym ked by sme sa maznali

_________________
Toto motto nesúvisí s obsahom môjho príspevku. Je to môj obľúbený výrok A.Einsteina tak ho prosím neberte osobne: "Dve veci na svete sú nekonečné, vesmír a ľudská hlúposť. Len tým vesmírom si nie som taký istý."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 19. led. 2008 22:19 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25
Příspěvky: 1874
Bydliště: Osek u Duchcova
barbucha píše:
kdybych se chtěla naštvat když mi někdo napíše názor, tak sem nepíšu. Snažila jsem se o co nejkratší popis našich potíží. Pejska samozřejmě nebijeme od rána do večera, byli jsme s tím problémem i na veterině, právě abychom nepáchali chyby. Protože jsem si ho pořizovala po letech smutnění za svým prvním pejsekm, nemám sebemneší tendence štěňátko zraňovat. Proto cvičíme, pravidelně krmíme, odměňujeme aľe také trestáme. Nepsala jsem záměrně o tom, co je dobré, protože potřebuji vědět ci je špatné. Do šesti měsíců jsem měla doma zlatíčko, které bylo čistotné, hravé. A najednou se z krmení stává doba strachu, koho hryzne. Předtím bit nebýval, a jen abych upřesnila, myslím bitím, plesknutí novinami nebo zmíněnou rákoskou přes zadek, ne ubití chudáčka pejska. Jasně že chci aby mi věřil, ale potřebuji mu také věřit. Nezlobím se za názor, ale nepomohlo mi to. Pejsek se teď mazlí, ale příští krmení a utření tlamy dopadne stejně, mou prokousnutou rukou. Proto jsem sem psala, aby mi někdo poradil jak tomu předejít, zkouším ho i nejdřív přivolat a pak utřít tlamu a nebo jak tedy "odměnit" takové chování, protože je mi jasné že výprask je moje selhání. Jsem z toho spíš smutná než naštvaná.


Barbucho, ale pes bití jako takové nepochopí a vypěstujete si tím jen to, že bude mít hrůzu jen co vezmete noviny do ruky, je to hrubá chyba, která se bohužel ale ještě dodnes radí.
Vy potřebujete úplně něco jiného, potřebujete mu dát najevo, kde je jeho místo ve smečce a jeho místo ve smečce má být až na samém konci. To žrádlo je VAŠE nééééééééé JEHO, stejně jako ta miska a jak píše Ruda ,,dokonce ani jeho ocas nebo uši nejsou JEHO, ale VAŠE vy si s nimi můžete dělat co chcete." Pro případné šťourali (oni ví koho myslím), tohle jsou Rudovo rady, které tu mám skutečně od něj vyčtené. Nemám s tím zkušenosti a tak ani nevím jak to máte uvést do praxe. To vám řekne on. Proto se s ním skutečně co nejdříve spojte a on vám řekne jak se to dá řešit. :wink:

_________________
“Pokud není milováno zvíře, část vlastní duše zůstává uspána.”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 03:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
Essi píše:
Barbucho, v tom výčtu, co s pejskem děláte, ale podle mého názoru chybí to nejpodstatnější. Vy krmíte, cvičíte a trestáte. Vypadá to, že vám tam chybí fáze výchovy - asi se shodnem, že ta není o trestech, ale o vzájemné srozumitelnosti - a VYSVÉTLOVÁNÍ, co je správné a co ne. A vysvětlení pomocí trestů je hloupost. To je jako když na vám někdo řekne korejsky "sedni si" a vy nepochopíte požadavek.......... .
Opravdu zavolejte Rudovi co nejdřív, než to pejsek odnese ještě víc.
Ono to u vás není jen o tom chování u krmení.

Jednak jak pise Essi jste pro psa tezko citelni,ale podle mne i neprimerene reagujete a psa trestate rovnez neprimerene.Zahanite jej svym pristupem do kouta.Ve vasem prispevku mi chyby jak psa motivujete co delate....jestli mate nastavene odstupnovani jak odmene tak trestu protoze podle popisu co si zde ctu znate jen podstate hrube nasily ktere nic nevyresi.
Psovi chyby jakakoliv motivace aby delal co ponem chcete a to ze jste jeho chovani konzultuvali s vetem jeste neznamena ze dostanete radu ktera pomuze.Vas problem nejde vyresit dost dobre po netu,skuste se radeji donluvit s Rudem na navsteve kde Vam ukaze co ajak dal s hafanem delat.

_________________
http://binladin.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 13:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 08. pro. 2007 22:15
Příspěvky: 11
Bydliště: Chvaletice
myslím že máte slušně našlápnuto na problém,jediná rada navštivte odborníka(tím nemyslím veterináře) než bude pozdě.Agrese budí ještě větší agresi,tohle už není na rady po netu tak moc neváhejte než to dopadne tak že ho necháte uspat.... :!:

_________________
mrkvička


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:10 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
vážení a milý, jak tak čtu vaše ,,rady'' , určitě by vám pomohlo, kdyby vás váš pes rafnul a vy nic, že?? pro něj to je jako:,, kousl jsem, nic se nestalo, proč to neopakovat? ''
milé essi asi její metoda zabírá, ale spíš si myslím, že psa ani nemá.
,,Zatím se vyhýbejte situacím, kdy by mohlo dojít ke střetu - nemyslím ustupovat psovi, ale jen nenechat dojít ke konfrontaci. . ''
milá slečno, pokud psu dáváte nažrat a on po vás vyjedete, jakpak byste se vyhla konfrontaci?? nedala psovi nažrat?? sorry, ale tipuju vás na blondýnu, nebo na osobu, co nemá o psech páru.
pro bin ládina: podle vás si asi barbucha měla tu kouslou ruku urvat a hodit jako dárek, když byl výprask nepřiměřený??? lidi, víte, o čem je řeč, nebo máte ty řeči napapouškované z knížek???!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Milá Urgono,

děkuji vám velmi za oslovení slečno. Už dlouho jsem se tak nepobavila.

Pejsky mám, měli jsme jich v minulosti několik, každému z nich je možné klidně vybrat jakékoli jídlo z huby.
V případě Barbuchy nejde jen o problém s krmením, ale o celkový přístup k psovi a ten povede, přesně jak popsala Mrkvička, k velkému problému.
Pokud chcete diskutovat k problému Barbuchy, uveďte prosím vy svoji radu. Pokud chcete zesměšňovat a úrážet, pokračujte v tom pod čarou. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
urgona píše:
vážení a milý, jak tak čtu vaše ,,rady'' , určitě by vám pomohlo, kdyby vás váš pes rafnul a vy nic, že?? pro něj to je jako:,, kousl jsem, nic se nestalo, proč to neopakovat? ''
milé essi asi její metoda zabírá, ale spíš si myslím, že psa ani nemá.
,,Zatím se vyhýbejte situacím, kdy by mohlo dojít ke střetu - nemyslím ustupovat psovi, ale jen nenechat dojít ke konfrontaci. . ''
milá slečno, pokud psu dáváte nažrat a on po vás vyjedete, jakpak byste se vyhla konfrontaci?? nedala psovi nažrat?? sorry, ale tipuju vás na blondýnu, nebo na osobu, co nemá o psech páru.
pro bin ládina: podle vás si asi barbucha měla tu kouslou ruku urvat a hodit jako dárek, když byl výprask nepřiměřený??? lidi, víte, o čem je řeč, nebo máte ty řeči napapouškované z knížek???!!!

...jsi :oops: . Agrese spusti jen dalsi agresy.To uz napsali tady predmnou,zeto tal funguje znam z praxe.,upozornuji ze zpusob jak je napsan Vas prispevek je v rozporu z registraci.

_________________
http://binladin.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:26 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
:censored2: rady tohoto uživatele nedoporučuji, to popíši dále.
Desenský
--------------

takže rada?? ok, dám ji.
pesanovi se musí ukázat, že doma nevládne on. sebrat hračky, hru musí začínat a ukončovat jen pán. co se žrádla týče, chovat se normálně, ale jakmile pes zaútočí, ihned mu jednu vystřelit. já osobně také nemám problém se psy, ale již se mi pesan pokusil dát najevo svou nespokojenost, ale rychle toho nechal. pokud zavrčí, odplatit ranou. pokud hned na to kousne, dát ránu pořádnou. dále psu zakázat gauč a podobně, pouze na povel majitele může přijít a být s nimi. pokud přijde sám, vykázat na místo a zavolat později.
milá slečno, radu jsem uvedla narozdíl od vás. věřte mi: když se budete dívat, jak vás pes kouše, nepomůžete si !!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:29 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
agrese spouští agresi, ale pochybuji, že ten pes je bit od rána do večera. a nechat se jen tak hryzat?? to se mi nezdá jako výchovný prostředek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:31 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: sob 26. srp. 2006 09:07
Příspěvky: 344
Bydliště: Banska Bystrica
urgona píše:
...pokud zavrčí, odplatit ranou. pokud hned na to kousne, dát ránu pořádnou.

viete si predstavit tuto techniku na agresora velkosti sato? :twisted: :oops:

_________________
Toto motto nesúvisí s obsahom môjho príspevku. Je to môj obľúbený výrok A.Einsteina tak ho prosím neberte osobne: "Dve veci na svete sú nekonečné, vesmír a ľudská hlúposť. Len tým vesmírom si nie som taký istý."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Urgono,
uvažovala jste někdy o tom, proč to štěně bylo do půl roku "zlaté", jak uvádí Barbucha? A čím došlo k takovému obratu? Vy máte zkušenost s tím, že násilím získáte psí důvěru? Já dávám přednost jinému postupu a stojím si za tím. Funguje dost spolehlivě.

Moje rada pro Barbuchu je stále stejná - zavolej zítra Rudovi a domluv si konzultaci, než uděláte s manželem ještě víc chyb a než to ten pejsek ještě víc odnese. Prosím tě, napiš sem potom, co vám Ruda poradil. Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:32 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
urgona píše:
a nechat se jen tak hryzat?? to se mi nezdá jako výchovný prostředek

nikdo tu nepsal že se má Barbucha nechat kousat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:34 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
pro essi: jen se chci zeptat, jaké psy chováte. nic v tom nehledejte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
urgona píše:
takže rada?? ok, dám ji.
pesanovi se musí ukázat, že doma nevládne on. sebrat hračky, hru musí začínat a ukončovat jen pán. co se žrádla týče, chovat se normálně, ale jakmile pes zaútočí, ihned mu jednu vystřelit. já osobně také nemám problém se psy, ale již se mi pesan pokusil dát najevo svou nespokojenost, ale rychle toho nechal. pokud zavrčí, odplatit ranou. pokud hned na to kousne, dát ránu pořádnou. dále psu zakázat gauč a podobně, pouze na povel majitele může přijít a být s nimi. pokud přijde sám, vykázat na místo a zavolat později.
milá slečno, radu jsem uvedla narozdíl od vás. věřte mi: když se budete dívat, jak vás pes kouše, nepomůžete si !!!!

Z velkou pravdepodobnosti budete mit nervozniho nevyrovnaho psa. ktery Vam nebude verit,pravdepodobne bude mit reakci na naprach a bude celkove neprimerene reagovat.To proty kteri ctou tohle vlakno mi o Vas.

_________________
http://binladin.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:37 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
mí psi mi věří, klidně mohu zaslat foto jako důkaz. lidi, o co vám jde?? štěně s pubertou zkouší, co smí. to dělá každý.
pro evu štemberovou. : ne, nepsal, ale vyznělo to tak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Teď mám ČSV a BŠO, před BŠO pejska ČSV, před ním křížence NO a LR, nalezeného v 8 měsících, totálního deprivanta a agresora ze strachu, který jako jediný ze všech psů, které znám, dokázal najednou žrát a polykat, přitom bez přestávky vrčet a vyjíždět, před ním fenku boxera zároveň s fenou českého fouska.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:43 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
taky boxer?? tak to byste mohla barbuše také poradit a ne hned říkat, že je jejich pejsek jednou sejme. českoslováka sem taky kdysi znala...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
tak na mě si pes v pubertě taky zkusil takže vím o čme to je když na mě pes zavrčí. a vím mco dobře že v tý době mu ejdnu střelit tak mi ukousne ruku.
a vím taky moc dobře že pes kterej po vás kolikrát vyjede vy mu tam v klidu necháte ruku a von vás do ní kousne a vy na něj čumíte jako co dělá ejslti neupadl z vyšně na vás dokže koukat pak stylem- ježišmarjá von se mě nebojí- smaozřejmě po tomto musí náseldovat ADEKVÁTNÍ trest. a ne psa mlátit. ale tuhle metodu u Barbuchy vřele nedoporučuju .-)

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:46 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
Z velkou pravdepodobnosti budete mit nervozniho nevyrovnaho psa. ktery Vam nebude verit,pravdepodobne bude mit reakci na naprach a bude celkove neprimerene reagovat.To proty kteri ctou tohle vlakno mi o Vas



vidím, že psům rozumíte, jen pokud je nevidíte. můj pes je celkově vyrovnaný, klidný a poslušný. mohu se na něj spolehnout v každé situaci, což je možné u málokterého psa.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:46 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 15:18
Příspěvky: 136
Bydliště: Bratíslava
urgona píše:
mí psi mi věří, klidně mohu zaslat foto jako důkaz. lidi, o co vám jde?? štěně s pubertou zkouší, co smí. to dělá každý.
pro evu štemberovou. : ne, nepsal, ale vyznělo to tak.


Urgona,
všeho jenom dočasu...
Ak budete takto pokračovať, aspoň budú mať vaše bulvárne médiá o čom písať: majiteľa roztrhala jeho psia smečka... to si zasa zgustnú!

Rovnako ako Essi aj mám celý život psov - momentálne takmer 6-ročného nemeckého ovčiaka a NIKDY som ich nebila! Pre psa bitka nie je trest, je to týranie - a ten pes nikdy nepochopí prečo. A nemám ani som nikdy nemala žiadny problém s výchovou

_________________
luxo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:51 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
urgona píše:
mí psi mi věří, klidně mohu zaslat foto jako důkaz. lidi, o co vám jde?? štěně s pubertou zkouší, co smí. to dělá každý.
pro evu štemberovou. : ne, nepsal, ale vyznělo to tak.

četla jsem si to znovu a nikde ani náznakem mezi řádky neni že by se měla nechat kousat; jinak pokud by so to objevilo poprvé, možná by stačilo okřiknutí a pod. ale tady přišla na řadu rákoska což neni "oko za oko" ale série ran za zavrčení a to neni adekvátní, stejně jako ta tvoje šikana (sebrání hraček, smí se ke mě přiblížit jen když řeknu...), a jeden tip jak se vyhnout té konfrontaci jak to myslela Essi: jsem v jedné místnosti, dam misku na zem, odejdu z místnosti, pustim do místnosti psa a už tam s nim nejsem, pokud má pes odložení, lze to udělat přes odložení


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:51 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
pro luxo: pakliže ste neměl(a) problém s výchovou, nikdy ste psa nebila, tak poradte něco, co poradí.
media si mají na čem slupnout, i díky skvělým páníčkům, kteří nechají své psy dělat, co se jim zachce! já nejsem zastánce bití, to v žádném případě, ale pokud je potřeba psa praštit, udělám to. psy máme v rodině, jsou parádní a vychovaní. ale řekněte, že kdyby vás kousl, tak ho za to nepraštíte, protože tomu nevěřím. ale kdyby náhodou někdo napsal, že by to psu vysvětlil jinak, prosím, vysvětlete. myslim, že barbucha to ocení!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20. led. 2008 20:54 
Offline

Registrován: sob 19. led. 2008 21:17
Příspěvky: 17
Bydliště: Nymburk
ajko, napiš prosím ten ADEKVÁTNÍ trest! bude ji určo zajímat !


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!