Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 23:06
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21. led. 2008 19:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
urgona nikdo nepsal nechat se hryznout a nepotresat

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21. led. 2008 19:29 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 15:18
Příspěvky: 136
Bydliště: Bratíslava
Urgona,
čítajte, prosím, poriadne: nikto nikde nenapísal, že na kúsnutie psa sa nemá reagovať. Bolo tu napisane, že NA KUSNUTIE PSA SA NEMÁ REAGOVAŤ TAK, ŽE HO ZMLÁTITE! a to je podstatný rozdiel.
Pobavilo ma, ako Petru učíte privolanie... :oops:

_________________
luxo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21. led. 2008 21:35 
Offline
Lidový vypravěč

Registrován: stř 09. srp. 2006 12:59
Příspěvky: 159
urgona píše:
a nechat se bez mrknutí hryznout je podle mého k ničemu. proč by to neopakoval, když se nic nestalo ?


prave nechat se hryznout bez mrknuti oka je to, o co bychom se meli snazit
(kdyz uz tedy ke kousnuti dojde).
myslim, ze pes mnohem vice oceni, kdyz mu svou prevahu dokazes prave svym klidem. kousnul? tak at treba skonci na zemi, pokud je to potreba, ale v klidu a bez sebemensi agrese. zvlaste kdyz vetsina kousnuti prichazi ze strachu a v nervech.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21. led. 2008 22:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
Chtěla bych se zeptat-moje Sára si nikdy misku s žrádlem ani pamlsky nijak nehlídala, ale byli jsem o víkendu s jedním labradorem, který vyjel na paničku, když mu chtěla vzít kost.A mám pocit, že to Sára nějak chytla.Když jí dám třeba buvolí kost na žvýkání, a pak jsi chci třeba pohladit-celá zkoprní a vrčí.Nevyjíždí po mě,ale vrčí.Na cvičáku mi řekli, že to pes nesmí nikdy udělat, a navrhovali něco jako vzít ho za krkem a pořádně s ním zamáchat.. :x Já to dělám tak-že jí řeknu pusť a když mi kost dá, vezmu si ji a za chvíli jí tu kost zase vrátím..tak dlouho, dokud přestane vrčet.Teď už na mě nevrčí, dělala to dřív, ale chci se zeptat, jestli jsem to nedělala špatně..Chtěla jsem v ní vzbudit pocit, že ta kost je jako moje a můžu si jí kdykoli vzít a kdykoli jí tu kost vrátit..

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21. led. 2008 22:30 
Offline
Lidový vypravěč

Registrován: stř 09. srp. 2006 12:59
Příspěvky: 159
Janinka píše:
Nevyjíždí po mě,ale vrčí.Na cvičáku mi řekli, že to pes nesmí nikdy udělat, a navrhovali něco jako vzít ho za krkem a pořádně s ním zamáchat.. :x Já to dělám tak-že jí řeknu pusť a když mi kost dá, vezmu si ji a za chvíli jí tu kost zase vrátím..tak dlouho, dokud přestane vrčet.Teď už na mě nevrčí, dělala to dřív, ale chci se zeptat, jestli jsem to nedělala špatně..Chtěla jsem v ní vzbudit pocit, že ta kost je jako moje a můžu si jí kdykoli vzít a kdykoli jí tu kost vrátit..


no vidis, asi jsi to spravne delala, kdyz uz nevrci :-).
s klidem nejdal dojdes. ukazals ji, ze si tu kost,
stejne vemes, kdyz budes chtit a to jeji vrceni je
z tveho pohledu neco, co nestoji za zminku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 13:31 
Offline

Registrován: úte 20. čer. 2006 06:35
Příspěvky: 997
barbucha píše:
Dám a děkuju, fakt se neurážim že mi nědko řekne že dělám blbost, ale bylo mi líto už jen to jak jsem to nechala zajít daleko a tady jsem dostala sodu ještě větší. Chci se s ním naučit, je jinej než byl můj první pejsek, toho jsem taky nebila a nechci ani tohohle. Mám ho moc ráda. Dám vědět. taky jsem čekala, že mi tady někdo doporučí ať si místo psa koupim radši lodičky. (ty nenosim :-) chodim v keckách s pesanem do parku. Maj pravdu, s tímhle štěndou neumim mluvit, takže to řešit chci a budu. Ale ono to taky může mít původ v něčem jinym než v mym vejprasku, zdraví třeba a tak. každopádně jsem to ale nevycítila správně a vím že mám problém. Jsem ráda, že jsou tu i lidi, kteří se uměj kromě pejska vcítit i do člověka. Někdy je to fakt důležitý vědět aby se člověk sám nebál přijet.


Tahle zpověď by měla sloužit k zamyšlení - jestli odpovědi, kterými jste chtěli pomoci - spíše Barbuche neublížily svoji agresivitou, neomylností a podtržením celé věci. Popsali jste tři stránky, v tom je jediná rada, že má zavolat Rudovi a zbytek? Viz výše...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 16:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 11:52
Příspěvky: 1050
Dorotko co chces jinak radit nez aby se domluvila s rudou aby ji to ukazal v realu. To jak se to resi totis z popisu nemuze pochopit natolik aby to udelala zpravne. Neni reseni agrese vuci psovi, resenim je sebejistota nadhled a pevne nervy. Resenim je udaelat si ovladatelnost u psa uplne nekde jinde a pak ji previst do situaci jako je tahle. Ale kdyz to takhle napisu budes ty osobne vedet jak to udelat?

_________________
Ladislav Tejml (Tchor)
SKYPE: ladislavtejml
tchor2@gmail.com , tchor@pesani.cz
http://www.pesani.cz http://tchor.rajce.net
viphone: +420325203956


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 19:03 
Offline

Registrován: čtv 15. lis. 2007 18:59
Příspěvky: 35
Bydliště: Praha
[quote=" Popsali jste tři stránky, v tom je jediná rada, že má zavolat Rudovi a zbytek? Viz výše
.[/quote]

Tahle rada je jedna z nejčastějších,taky mně to mrzí. Je to snad poradna ,tak jsem původně čekala ,že tu nějaké rady najdu . Zatím jsem jich moc nenašla ,pan Desenský radí stylem jak to děláš blbě a že to po netu nejde a nenapíše / vetšinou/ jak je to dobře . Ostatní se snaží ,to nechci popírat ,ale to že se může zavolat Rudovi snad všichni tady ví ,ale sem píší o rady jejich problému,ne aby se dozvěděli zavolej rudovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 19:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
anina0 píše:
[quote=" Popsali jste tři stránky, v tom je jediná rada, že má zavolat Rudovi a zbytek? Viz výše
.


Tahle rada je jedna z nejčastějších,taky mně to mrzí. Je to snad poradna ,tak jsem původně čekala ,že tu nějaké rady najdu . Zatím jsem jich moc nenašla ,pan Desenský radí stylem jak to děláš blbě a že to po netu nejde a nenapíše / vetšinou/ jak je to dobře . Ostatní se snaží ,to nechci popírat ,ale to že se může zavolat Rudovi snad všichni tady ví ,ale sem píší o rady jejich problému,ne aby se dozvěděli zavolej rudovi.[/quote]

Anino, na začátku jsem to viděla dost podobně..ale myslím, že v mnoha případech, prostě opravdu nelze po internetu poradit a nejlepší co můžeš udělat je za Rudou zajet.To mi všichni radili, když jsem měla problém s tím, že se můj pes bál tramvají.Přesto se našli nějací (i Ruda), kteří poradili, já jsem to podle těch rad zkusila a pomohlo mi to.
Myslím, že je třeba rozdíl, když ti pes nechce jít u nohy než když řešíš agresívního či bojácného psa a nějaké fobie..Ono taky z Prahy a okolí Vlčár se jede za Rudou dobře, ale ne každý má podmínky zajet si tam, třeba proto, že si není jistý, že pracuje dobře s Halti, apod.
Na druhou stranu vyskytnout se opravdu problém, s kterým si ani po vyčerpání všech možností nevím rady, vyrazím za Rudou. Mám to v plánu i když žádný velký problém nemáme-chtěla bych jen, ať se na nás podívá, zhodnotí, jak nám to spolu jde, kde třeba dělám chyby, je prostě odborník a všimně si věcí, které já nevidím.A taky mám spoustu dotazů, na které se odpovídá nejlíp v reálu.Ale pro mě to chce zorganizovat velkou akci,přemluvit někoho ať mě tam zaveze, našetřit na benzín, apod.Taky bych se moc ráda učástnila free sobot, ale časově, finančně a organizačně nemůžu.
Myslím si prostě, že nejlépe se radí, když s tím člověkem jsi a pozoruješ ho a jeho psa, jinak po netu můžeš dát i špatnou radu a to radši žádnou.Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala :roll:

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 19:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
a vy si jako myslíte že existuje univerzální návod typu "3x lehce škubni vodítkem, přitom středně naštvaným tónem řekni fuj a pes už to nikdy neudělá"? Pes tak reaguje z nějakého důvodu, který pán nemusí vždy 100% určit (spíš se často stává že si myslí pravý opak). Reakce pána se musí upravit na míru jak pánovi (škubnutí od padesátikilové holčiny pes skoro nemusí ucítit, zato když to přežene stokilový chlápek, pes se bude strachy klepat ještě dva dny) tak i psovi (škubnout s kavkazákem bude asi něco jiného než škubnout s jorkšírem). Každý pes má trochu jinou povahu a to co na jednoho 100% zabere s druhým ani nehne a třetího tím zradíš.
Proto se tady dočteš jenom rady obecné - vyhnout se konfliktu a pomalu odbourávat. Netrestat bitím.

Na poradně se dá vyřešit to že pes překusuje aport, nebo jak dlouhá stopovačka bude nejlepší, ale vážné problémy je potřeba řešit individuálně a se psem. Chřipku můžeš vyležet, ale zlomeninu asi nee.

Najdi si příspěvky od Lenky Krejčířové (Lenko promiň že tě tady beru jako špatný příklad) - její první příspěvek bylo že mají strašně agresivní štěně a potřebují ho rychle nějak zkrotit nebo sežere celou rodinu. Po dlouhé diskuzi kdy jsme ji všichni přesvědčoval že to není agrese, ale strach a nepochopení se Lenka uvolila že aspoň přijede za mnou (tehdy to měla kousek) - a zjistila že krotit potřebují děti, zatímco fenka potřebuje klid, a jasné a jednoznačné chování majitelů. Nakonec stejně byli za Rudou.
A teď si představte, že bysme uvěřili tomu co psala (ona ji přece musí znát nejlíp, je to její pes!) a dostala by rady jak na zlou agresivní fenu! Ta fena by šla psychicky úplně do háje a možná by opravdu časem někoho pokousala. (Lenko, ještě jednou promiň)

_________________
Bardovy stránky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 19:27 
Offline
Lidový vypravěč

Registrován: stř 09. srp. 2006 12:59
Příspěvky: 159
anina0 píše:
Tahle rada je jedna z nejčastějších,taky mně to mrzí. Je to snad poradna ,tak jsem původně čekala ,že tu nějaké rady najdu . Zatím jsem jich moc nenašla ,pan Desenský radí stylem jak to děláš blbě a že to po netu nejde a nenapíše / vetšinou/ jak je to dobře . Ostatní se snaží ,to nechci popírat ,ale to že se může zavolat Rudovi snad všichni tady ví ,ale sem píší o rady jejich problému,ne aby se dozvěděli zavolej rudovi.


podivej, jsou postupy na to, odnaucit psa vrcet u jidla, treba, jak tu psala (myslim) petra s prisypavanim jidla do misky a uvykanim ho na to, ze tvoji pritomnosi, nebo dokonce tim, ze mu neco vemes, netrati.

jak sis ale urcite vsimla, rudova filozofie je trochu jina. kdyz je v poradku vztah mezi psem a clovekem, to ostatni se srovna taky. kdyz te pes bude respektovat a "mit rad", tak i kdyz mu budes brat kost z krku, tak to veme proste jako fakt. pan kid taky pekne vrcel u misky, u kosti, u hracky - nijak jsem to neresil - vyresilo se to samo tim, ze se zlepsil nas vztah.

ale jestli chces dat do poradku vztah, radu tu mas - napsal ji tchor. problem je v tom, ze je to rada hodne nekonkretni - a ver, ze i kdyz
to ruda cloveku predvede, nestane se z nej hned druhy den ten
spravny klidny psovod - jen ti usetri spoustu hledani a tapani a ukaze
ti smer, kterym se dostanes tam, kam potrebujes. teda ani ne tak tam, kam potrebujes, jako spis tim smerem..to "tam" bude vzdycky nekde daleko vpredu..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 20:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
jánevím ejslti si všichni mylsí že tu napíší problém a Ruda Desenský jim odpoví stylem Ivo eichlera v PPČ . bohužel toto u složitějších problému opravdu nejde. sama sem o tom přesvědčila když jsme už dávno heldala rady pro svojí hodně bázlivou čubinku. něco jsem dostala tady na poradně ale na mojí čubís to nebylo moc použitelný nebo jsme to dělala rpopstě špatně. pomohlo až opravdu osobní setkání s panem desenským a to několikeré. a přesné vysvětlení určitého postupu

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22. led. 2008 22:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 17. pro. 2006 15:19
Příspěvky: 720
Bydliště: Přerov
Ahoj Petro a ostatní, ne, co bych se zlobila, tady je rovnou odkaz: http://www.psycholog-psu.com/poradna/vi ... php?t=1018

Co se týče nás, pro ty ostatní: taky jsem ze začátku měla pocit, že se radí, že po netu to nejde a v příspěvcích mi bylo psáno: zavolat Rudovi.
Divila jsem se, proč to nejde rozepsat po netu, ale po jedné návštěvě free soboty v Šárce jsem na vlastní oči viděla Rudu a jeho práci. Ano, zase tady napíšete, že se opakujeme, ale ono to FAKT stojí za to to vidět, vidět v reálu člověka, který to ze psy umí(narozdíl od nás, nebo aspoň ode mě). Až DÍKY PRÁVĚ OSOBNÍMU KONTAKTU nejdřív s Petrou a pak na free s Rudou s emi otevřely oči. Nestačí číst, musí se to vidět, ze začátku si budete mlet tu svou řeč(ale jen pár vteřin, jak já u Petry. Výsledek? Mazlíček rodiny právě díky lidem z poradny. Ještě není vše zvládlé(ach ty děti), ale jsme všichni v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23. led. 2008 08:43 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
anina0, asi takto,
kdokoliv mi, až na pár vzácných výjimek, píše s prosbou o nějakou konkrétní radu, popisuje mi problém psa z úhlu svého pohledu. Jenže já jsem praktik a často potřebuji slyšet reálná fakta, nejlépe z obou stran. Ti lidé psí řeč neumí, jinak by neřešili ani jeden problém.
Věřte, že i psi umí lhát, zamlžovat skrývat a předstírat fakta, jenže jen na úrovni komunikace těch, se kterými žili a kteří je to nevědomky naučili. Už to ten pes však tak dobře neumí třeba v mé společnosti, kde obvykle už při prvním kontaktu trošku (pro vás neznatelně) znervózní, když zjistí, že jej umím číst a ještě k tomu mu odpovídat i po jeho. Některé psy mi probudí moje smečka psů, hlavně fenky, které jsem učil rozpovídat nováčky, obvykle si je však umím rozpovídat sám. Pak se tu lidi docela diví, co všechno dosud neviděli, přestože to mají denně na očích. Je to podobné, jako když hledáte klíče, které máte celou dobu v ruce. Nebo ste podobný pocit nezažili? Z toho důvodu si případy, kde jasně vidím, že může dojít ke zkreslení informací vedoucí k závažným omylům, zvu na osobní setkání. Mnoho lidí si u mne všimlo, že během toho, kdy běžně vyzpovídávám pána, bavím se i s jejich psem a během velice krátké doby už společně sestavujeme řešení konkrétního souboru chyb, protože nikdy, skutečně nikdy to není jen jeden problém se psem, ale celá škála problémů odvíjejících se právě z důvodu nesprávného chápání skutečností a fakt vyplývajících hlavně z nesprávné interpretace psího chování. Už samotná výše zmíněná záměna majetnické a strachovově majetnické agrese znamená při následném nastolení metodiky začátek konce a s tím související nevyhnutelné zhoršení situace projevující se poněkud hrubější odezvou v chování psa. Mají tedy rady postavené na základě laického popisu klíčových událostí nějaký význam? Ano, mají. Zvláště pak je-li vám zcela jedno, co se bude se psem potom dít, nebo když vám nevadí, že náprava nestabilního chování psů se v nezměněném prostředí napravuje u některých jedinců i několik let.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24. led. 2008 09:13 
Offline

Registrován: úte 20. čer. 2006 06:35
Příspěvky: 997
Tchor píše:
Dorotko co chces jinak radit nez aby se domluvila s rudou aby ji to ukazal v realu. To jak se to resi totis z popisu nemuze pochopit natolik aby to udelala zpravne. Neni reseni agrese vuci psovi, resenim je sebejistota nadhled a pevne nervy. Resenim je udaelat si ovladatelnost u psa uplne nekde jinde a pak ji previst do situaci jako je tahle. Ale kdyz to takhle napisu budes ty osobne vedet jak to udelat?

Tchoři, taky raději řeším problémy "na živo". Psala jsem o něčem jiném, ale už se v tom nechci nimrat. Nakonec jsem ráda, že si mě nepochopil, protože ve tvé otázce je odpověď pro Barbuchu a nejen pro ni. Díky. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 14:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
Můžu mít na vás dotaz? Sára dostala dnes od známých kost z uzené vepřové kýty, což nikdy neměla a je to pro ni vrchol blaha..Chtěla jsem ji pohladit začla vrčet, chtěla jsem jí kost vzít a říkám "pusť" a vrčela tak, jako ještě nikdy..fakt dost agresivně..nebýt to můj pes, tak se od ní možná držím i dál...jak se mám zachovat:říkám jí "fuj, nesmíš", ale vrčí dál..Uvažuju, že jí kost seberu a pak zase vrátím a tak pořád dokola, aby si uvědomila, že tak kost je "moje"..Nebo mám postupovat nějak jinak? Vůbec se mi nelíbí, že na mě takto vrčí..

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 14:57 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
přivolej si jí když už si to takhle zařídila, pochval z aposlechnutí povelu )třeba i pamlskem) a u už si jí nevšímej (propust jí z povelu)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 15:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
Eva Štemberová píše:
přivolej si jí když už si to takhle zařídila, pochval z aposlechnutí povelu )třeba i pamlskem) a u už si jí nevšímej (propust jí z povelu)


Evi, to byla reakce na můj příspěvek?? Čeho tím přivoláním dosáhnu?

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 15:14 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
no buď ti tu kost přinese nebo ji nechá bejt na místě, ale prostě vykoná tvuj povel, pokud ji nechá bejt tak tu kost můžeš vzít a dát ji jí jako odměnu, a držet jí až jí bude žužlat a pak jí nechat bejt, popravdě nevim proč si na ní vůbec šahala když si ji žvějkala


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 15:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
Eva Štemberová píše:
no buď ti tu kost přinese nebo ji nechá bejt na místě, ale prostě vykoná tvuj povel, pokud ji nechá bejt tak tu kost můžeš vzít a dát ji jí jako odměnu, a držet jí až jí bude žužlat a pak jí nechat bejt, popravdě nevim proč si na ní vůbec šahala když si ji žvějkala


A proč bych na ni neměla šahat?? Předně jsem jí tu kost chtěla vzít, ať jí chvíli vydrží, třeba když budeme pryč, ať se tím může zabavit, víš? Zkusila jsem jí říct "ke mně" a přišla s kostí, pak "pusť" a kost pustila na zem, takže to pomohlo.Dík :wink:

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 15:37 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Janinka píše:
Eva Štemberová píše:
no buď ti tu kost přinese nebo ji nechá bejt na místě, ale prostě vykoná tvuj povel, pokud ji nechá bejt tak tu kost můžeš vzít a dát ji jí jako odměnu, a držet jí až jí bude žužlat a pak jí nechat bejt, popravdě nevim proč si na ní vůbec šahala když si ji žvějkala


A proč bych na ni neměla šahat?? Předně jsem jí tu kost chtěla vzít, ať jí chvíli vydrží, třeba když budeme pryč, ať se tím může zabavit, víš? Zkusila jsem jí říct "ke mně" a přišla s kostí, pak "pusť" a kost pustila na zem, takže to pomohlo.Dík :wink:

je to stejný jako že si psa nehladim když leží v pelechu ale zavolám si ho - prostě pes taky požaduje svoje soukromý, svou osobní zónu, jak by se tobě líbilo kdyby ti dal někdo něco, co ti strašně moc chutná a pak bez jedinýho slova ti to chtěl vzít? jen tak? a jsem ráda že to pomohlo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 15:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
Eva Štemberová píše:
Janinka píše:
Eva Štemberová píše:
no buď ti tu kost přinese nebo ji nechá bejt na místě, ale prostě vykoná tvuj povel, pokud ji nechá bejt tak tu kost můžeš vzít a dát ji jí jako odměnu, a držet jí až jí bude žužlat a pak jí nechat bejt, popravdě nevim proč si na ní vůbec šahala když si ji žvějkala


A proč bych na ni neměla šahat?? Předně jsem jí tu kost chtěla vzít, ať jí chvíli vydrží, třeba když budeme pryč, ať se tím může zabavit, víš? Zkusila jsem jí říct "ke mně" a přišla s kostí, pak "pusť" a kost pustila na zem, takže to pomohlo.Dík :wink:

je to stejný jako že si psa nehladim když leží v pelechu ale zavolám si ho - prostě pes taky požaduje svoje soukromý, svou osobní zónu, jak by se tobě líbilo kdyby ti dal někdo něco, co ti strašně moc chutná a pak bez jedinýho slova ti to chtěl vzít? jen tak? a jsem ráda že to pomohlo


Tak já si myslím, že nejde o to, co se psovi líbí, ale že mě musí poslouchat, i když se mu zrovna dvakrát nechce. A nebrala jsem jí to bez jedinýho slova, ale na povel "pusť", na který je naučená, že prostě musí poslechnout i kvůli bezpečnosti.
Jinak neboj, nelezu jí pořád do pelíšku, má své soukromí a myslím, že ho má až až, a na pohlazení si jí přivolávám :wink:

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27. led. 2008 23:07 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 15:18
Příspěvky: 136
Bydliště: Bratíslava
Janinka píše:
Tak já si myslím, že nejde o to, co se psovi líbí, ale že mě musí poslouchat, i když se mu zrovna dvakrát nechce.


NIE - pes NEMUSÍ poslúchať za každých okolností - pes ma MUSÍ REŠPEKTOVAŤ za všetkých okolností - a JA MUSÍM rešpektovať jeho

_________________
luxo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 00:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Myslím, že když si udržíš ten vzájemný respekt za každých okolností, vede to k té poslušnosti (skoro) za každých okolností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 00:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 11:52
Příspěvky: 1050
Jsou pripady kdy pes poslechnout opravdu musi

_________________
Ladislav Tejml (Tchor)
SKYPE: ladislavtejml
tchor2@gmail.com , tchor@pesani.cz
http://www.pesani.cz http://tchor.rajce.net
viphone: +420325203956


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 00:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
luxo píše:
Janinka píše:
Tak já si myslím, že nejde o to, co se psovi líbí, ale že mě musí poslouchat, i když se mu zrovna dvakrát nechce.


NIE - pes NEMUSÍ poslúchať za každých okolností - pes ma MUSÍ REŠPEKTOVAŤ za všetkých okolností - a JA MUSÍM rešpektovať jeho


Luxo,potrpíš si asi na slovíčkaření. Jistě, že to je o respektu a respekt jde ruku v ruce s důvěrou.Ale musím to psát opravdu u každého příspěvku, aby mě někdo nechytl za slovo? To je přece samozřejmé-alespoň pro mě. Kdyby to nebylo o důvěře a respektu, zařvala bych na ni nebo jí tu kost vzala, což jsem neudělala, protože takový "vztah" neuznávám. Dala jsem jí povel (jak poradila Eva) ke mně, na což uposlechla, na "pusť" mi dala kost, kterou jsem ji poté vrátila a šla si po svých. Vidíš někde problém?

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 01:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. zář. 2007 14:06
Příspěvky: 143
Bydliště: Ostrava
Tchor píše:
Jsou pripady kdy pes poslechnout opravdu musi


Tchori, kde je tedy ten rozdíl mezi "posloucháním" a "respektem"? Pro mě to jde ruku v ruce a nijak to neodděluju. Pokud mě pes respektuje, jsem pro něj vůdce smečky, ale i spravedlivý přítel, pak mě také poslouchá. Nechápu, kde hledá Luxo problém..

_________________
"CÍTÍME SE POHODLNĚ MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI SOUHLASÍ, ALE ROSTEME MEZI TĚMI, KTEŘÍ S NÁMI NESOUHLASÍ." Frank A. Clark


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 01:09 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Luxo tak, ako rešpekt opisuješ, to znie, ako demokracia. Pri psovi je ale tvoj rešpekt k nemu o tom, že poznáš a rešpektuješ potreby a možnosti psa. V demokracii funguje taká logika, akú pes nepozná.Chválabohu.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 01:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Janinka píše:
luxo píše:
Janinka píše:
Tak já si myslím, že nejde o to, co se psovi líbí, ale že mě musí poslouchat, i když se mu zrovna dvakrát nechce.


NIE - pes NEMUSÍ poslúchať za každých okolností - pes ma MUSÍ REŠPEKTOVAŤ za všetkých okolností - a JA MUSÍM rešpektovať jeho


Luxo,potrpíš si asi na slovíčkaření. Jistě, že to je o respektu a respekt jde ruku v ruce s důvěrou.Ale musím to psát opravdu u každého příspěvku, aby mě někdo nechytl za slovo? To je přece samozřejmé-alespoň pro mě. Kdyby to nebylo o důvěře a respektu, zařvala bych na ni nebo jí tu kost vzala, což jsem neudělala, protože takový "vztah" neuznávám. Dala jsem jí povel (jak poradila Eva) ke mně, na což uposlechla, na "pusť" mi dala kost, kterou jsem ji poté vrátila a šla si po svých. Vidíš někde problém?


Podle mého názoru hodně záleží na způsobu provedení toho, co jsi popsala. Pokud jsi to provedla opravdu dobře a pochopitelně pro psa - prosadila ses bez ztráty důvěry z její strany - OK.
Jestli bude nebo nebude problém, poznáš až bude mít čubina nějakou další kost nebo něco takového.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 01:26 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Janinka je rozdiel, či ti tú kosťdá preto, lebo mu nič iné neostáva, alebo ju bude ochotne dávať preto, lebo sa o ňu nebojí. Rozdiel je v čistej hlave. To prvé riešenie má možno okamžitý efekt, to druhé ale aj dlhodobý.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 01:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
Už jsem to tu někde psala - když má Barda kost nebo buvolí tyčinku a já bych k němu přišla a chtěla si ji vzít, bude vrčet, uhýbat, snažit se to zhltnout. Když to chybně vyhodnotím jako pokus o dominanci nebo tak něco a za to vrčení ho zmydlím, tak mu jen dám důvod příště vrčet zas. Zatímco když si ho přivolám (nejlépe povelem pro aport), nechám si dobrotu odevzdat, pochválím ho a dobrotu vrátím, má to hned několik efektů:
1) pes poslechl a byl pochválen. Malé plus, které se počítá :wink:
2) pes nedostal důvod si to přede mnou bránit, naopak byl za odevzdání pochválen a dostal to zpět. Jestli měl teď nějaké obavy, příště už budou menší. Ví že tohle bylo správně
3) nelezla jsem za ním do "jeho" prostoru, vůbec jsem mu nedala důvod vrčet a předešla jsem tím veškerému nedorozumnění, které by snad mohlo vzniknout.

uff, já to zase složitě popisuju a rea to má jednou větou :smajlhihi:

_________________
Bardovy stránky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 02:03 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25
Příspěvky: 1874
Bydliště: Osek u Duchcova
My jsme řešili u Rockyho kdyby opačný problém. Ten ti dal cokoliv, kdykoliv, komukoliv, jakkoliv.
To se mi zas nelíbilo, tak jsme ho učili opak jako že mu to sebereme a sežereme. Povedlo se k prospěchu obou stran. Podle mne si pes hlídat co je jeho, ale pokud to chceš opravdu měl by ti to dát. Pokud jsi to udělala ale tak jak jsi popsala v prvním příspěvku, tak to bylo špatně. Souhlasím s holkama. Sama jsi poznala, že když to uděláš jinak, tak je to o moc lepší.
To první je něco jako u nás naučené:,, Sežeruuuuuu, nic ti nenechám. Dáš to sem????" A to Rokýna taky vrčí a vrčet. u nás je to žádoucí. Když to ale skutečně chci vypadá to zcela jinak. Jinak k němu přistupuju, jiným tónem mluvím a řeknu to rázně, ale zároveň i pozitivním tónem. To se nedá popsat. Řeknu mu sice:,, Fuj! Dej mi to!", ale z tónu toho hlasu vyzní:

za A, že to skutečně chci a myslím to vážně.
a za B, ,,ale neboj, nesežeru ti to. Jen se na to podívám."

tak něco. Fakt se to blbě popisuje. Ale vyplývá z toho jediné. Včechno je to o komunikaci se psem, kterou se musíte naučit tak nějak společně. Prostě si najít vlastní dorozumívací jazyk.

_________________
“Pokud není milováno zvíře, část vlastní duše zůstává uspána.”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 12:12 
Offline
Lidový vypravěč

Registrován: stř 14. úno. 2007 15:14
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
Citace:
Podle mne si pes má hlídat co je jeho

No tak to teda podle mne fakt ne.
Jednak jeho není nic, všechno je moje a druhak, jediné, co je jeho, je jeho místo a to si teda fakt hlídat nebude. Od hlídání a ochrany jsem v naší smečce já.

_________________
"vím, že nic nevím"..., proto se stále učím


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 13:17 
Offline
Lidový vypravěč

Registrován: pon 12. čer. 2006 07:24
Příspěvky: 768
Bydliště: Praha
Dzedzy píše:
. Podle mne si pes hlídat co je jeho, .

Proč?

_________________
Dobrá nálada sice nevyřeší všechny problémy,ale rozhodí tolik lidí,že stojí za to si jí udržet


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 13:34 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Dzedzy píše:
...si pes hlídat co je jeho, ...
...taky vrčí a vrčet. u nás je to žádoucí. ...
Dzedzy na fríčku ti dám možnost zkusit tuhle metodu na kolika psech budeš chtít, ačkoliv si myslím, že ti bude stačit jenom jeden z nich. Prosím tě, tyhle moudra už mi sem nepiš, nebo se jich někdo chytí a já s těmi psy pak budu mít hafo práce.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 16:00 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25
Příspěvky: 1874
Bydliště: Osek u Duchcova
Myslím, že to bylo jen špatně pochopené nebo napsané. Prostě se mi nelíbilo, když jsem mu třeba dala kost, že jí dal komu chtěl třeba i zcela cizímu člověku. Nemluvím o mě a o mojí smečce (rodině), tam jako jasný. Já neměla problém mu tu kost vzít nikdy, stejně jako máma třeba ne. Já nevím, neměli jsme s tím nikdy problém. Je to vážně všechno o komúnikaci.

_________________
“Pokud není milováno zvíře, část vlastní duše zůstává uspána.”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 16:01 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25
Příspěvky: 1874
Bydliště: Osek u Duchcova
Rudo, na tvých psech to ukázat nemohu. Nejsou to mí psy a nemáme spolu vybudovanou komunikaci. S Rokýhnem bych ti to uměla ukázat úplně krásně, protože přesně ví kdy co a jak myslím.

_________________
“Pokud není milováno zvíře, část vlastní duše zůstává uspána.”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 17:05 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Jenže Rokýn je tak velký frajer, že ti promine i hrubější chyby v přístupu, kdežto psi, o terých se bavíme my tady, tak tolerantní nejsou.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 17:14 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25
Příspěvky: 1874
Bydliště: Osek u Duchcova
:oops:

_________________
“Pokud není milováno zvíře, část vlastní duše zůstává uspána.”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 19:43 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 15:18
Příspěvky: 136
Bydliště: Bratíslava
rea píše:
Luxo tak, ako rešpekt opisuješ, to znie, ako demokracia. Pri psovi je ale tvoj rešpekt k nemu o tom, že poznáš a rešpektuješ potreby a možnosti psa. V demokracii funguje taká logika, akú pes nepozná.Chválabohu.


Rea, rešpekt - U MŇA - nie je o demokracii ale o slušnosti. A nevidím jediný dôvod, pre ktorý by som sa nemala správať slušne aj k svojmu psovi

_________________
luxo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 19:44 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 15:18
Příspěvky: 136
Bydliště: Bratíslava
Tchor píše:
Janinka píše:

Tchori, kde je tedy ten rozdíl mezi "posloucháním" a "respektem"? Pro mě to jde ruku v ruce a nijak to neodděluju. Pokud mě pes respektuje, jsem pro něj vůdce smečky, ale i spravedlivý přítel, pak mě také poslouchá. Nechápu, kde hledá Luxo problém..


To bzo primarne urceny Luxo, ale nevim jak ty ja v tom rozdil vidim.


Tchor,
môžeš, prosím, vysvetliť TY rozdiel medzi poslušnosťou a rešpektom?

_________________
luxo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 19:47 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 15:18
Příspěvky: 136
Bydliště: Bratíslava
Dzedzy,
"stráž" si nejaký predmet - sa kedysi učilo na cvičákoch ako súčasť obrany - neviem, či sa to praktizuje ešte aj teraz. Malo to jeden nie celkom zanedbateľný efekt - keď som potrebovala odísť, a odložiť psa, mohla som pri ňom nechať tašku, alebo akýkoľvek iný predmet - pes to - pred cudzími - ustrážil.
Ale výcvik toho cviku VŽDY robil niekto cudzí, nikdy ne psovod - aby si pes nezačal niečo strážiť práve pred psovodom

_________________
luxo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 20:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
luxo vzhledem k tomu že je to jedne z volitelných cviku na ZPU1 tak se ještě cvičí- ale už jen hodně málo- mi ho unašeho psa anučili- teda anučili no spíš sjem mu yvsvětlili že se ještě vždycky musí vrátit- ostatně má m plemeno který to má v krvy- ale jak píšeš dělal to vždy cizí člověk. a já psa naučila spojit si to s povelem- aneb když má čekej nesmí hlídat když má hlídej hlídat musí

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 20:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 11:52
Příspěvky: 1050
ajka píše:
luxo vzhledem k tomu že je to jedne z volitelných cviku na ZPU1 tak se ještě cvičí- ale už jen hodně málo- mi ho unašeho psa anučili- teda anučili no spíš sjem mu yvsvětlili že se ještě vždycky musí vrátit- ostatně má m plemeno který to má v krvy- ale jak píšeš dělal to vždy cizí člověk. a já psa naučila spojit si to s povelem- aneb když má čekej nesmí hlídat když má hlídej hlídat musí


luxo píše:
Dzedzy,
"stráž" si nejaký predmet - sa kedysi učilo na cvičákoch ako súčasť obrany - neviem, či sa to praktizuje ešte aj teraz. Malo to jeden nie celkom zanedbateľný efekt - keď som potrebovala odísť, a odložiť psa, mohla som pri ňom nechať tašku, alebo akýkoľvek iný predmet - pes to - pred cudzími - ustrážil.
Ale výcvik toho cviku VŽDY robil niekto cudzí, nikdy ne psovod - aby si pes nezačal niečo strážiť práve pred psovodom


Hlidani predmetu je podle mne jeden ze cviku obrany kterej by vzadnem pripade nemel cvicit nekdo kdo nevi proc to chce delat. U me osobne je tenhle cvik duvod proc nedelam TARTovou obranarinu. kdy ho totiz udelate tak aby byl k necemu znamena ze psa nemuzete vubec nikde nechat bez kose a dost casto jsou problemy ze si pes zacne hlidat pred lidma (ale i jinejma psama) cokoli co bude povazovat za svoje (treba papirek od bonbonu) a vy se pak nadherne divite proc ten pes po tom cloveku vyjel kdyz si tam v klidu lezel v trave. Rozhodne bych nikomu nedoporucoval tenhle cvik delat pokud ho nepotrebuje a u ZPU zkousek doporucuji kuli tomuhle cviku lidem at jdou na stopu. Tenhle cvik je vysoce nebezpecnej.

luxo píše:
Tchor,
môžeš, prosím, vysvetliť TY rozdiel medzi poslušnosťou a rešpektom?


poslusnost je podskupina respektu

_________________
Ladislav Tejml (Tchor)
SKYPE: ladislavtejml
tchor2@gmail.com , tchor@pesani.cz
http://www.pesani.cz http://tchor.rajce.net
viphone: +420325203956


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 20:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
tchoři s tím souhlasím asi jsme měli štěstí na inteligentního psa co umí rozlišit kdy hlídat a kdy ne- cvik sjme na zkouškách udělali na 18b z 20- tydva body byly za nepřesný opětovný zalehnutí předmětu. ale je fakt že jsme to nikdy nijak opravdu pořádně cvičili tuhle sem to počítala a cvičilijsme to všehovšudy asi 10x. a tebou popisované rpoblémy opravdu nemáme:-)

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 20:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 17. pro. 2006 15:19
Příspěvky: 720
Bydliště: Přerov
Petro: cituji Tě: (neumím zvýraznit danou část příspěvku, jak to děláte? )"když má Barda kost nebo buvolí tyčinku a já bych k němu přišla a chtěla si ji vzít, bude vrčet, uhýbat, snažit se to zhltnout."

A proč jsi se nesnažila to vrčení a uhýbání odbourat? Vím, že to u Tebe není problém...Proč tam máš to vrčení a tolerování jeho prostoru? Nakopni mě. Dík. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 20:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 17. pro. 2006 15:19
Příspěvky: 720
Bydliště: Přerov
Ach jo, kurzívou měl být ten citovaný úryvek...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 20:45 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
Ajka na cvičákoch som sa stretla s množstvom ľudí, ktorí stráženie predmetu robili "na kolene" v skupinke medzi sebou mimo výcvikára, pretože ten im to nedovolil a pravdepodobne ani nevysvetlil, bez toho, aby vedeli, ako majú postupovať a aký to má dosah... Po nejakej dobe riešili problémy s tým súvisiace.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 21:06 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 15:18
Příspěvky: 136
Bydliště: Bratíslava
Dúfam, že nikto nezobral môj príspevok o "strážení" predmetu ako odporúčanie na ďalší výcvik - všetky nebezpečenstvá s ním spojené - si uvedomujem - s bellom som to tiež cvičila len niekoľko ráz ... a značne pochybujem, že by ešte teraz vedel niečo ustrážiť

_________________
luxo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28. led. 2008 21:19 
Offline

Registrován: pát 19. říj. 2007 19:44
Příspěvky: 32
Bydliště: Česká Lípa
v tomhle se radit fakt neodvazim mam hodneho psa ode me si necha vzit i sahat do vsechno jen bych se chtela zeptat na neco nekde cetla ze kdyz vudce necha zradlo smecce tak pak uz jim ho brat pry nebude proto se psum do misky a na ostatni jidlo sahat nema.co je na tom pravdy??

_________________
kazde zvire je osobnost


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!