Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 19:43
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Akita nám napadá dalmatina
PříspěvekNapsal: čtv 09. srp. 2007 09:38 
Dobrý den, máme 12-letého dalmatina a teď tříletého Akita-inu. Akita nám napadá dalmatina, pro nás bezdůvodně, ale oni jistě mají nějaké psí problémy. Nedá se od něj nijak odtrhnout, je totiž jako smyslů zabavený, pomůže jen voda z hadice, které se bojí. Pak ho zavolám, řeknu "nesmíš" a nějaký čas ho ingnoruju nebo zavřu do kotce. Jenže po nějakém čase je to znovu. Je agresivní na všechny psy. Na procházku musíme chodit na vodítku, jak kvůli psům tak zvěři. Poslouchá jen, když nic nenačuchá a to je hned v trapu. Dlouhé vodítko by mi asi moc nepomohlo, to by muselo mít délku alespoň 200 m, protože stále pobíhá dost daleko. Nedávno se také stalo, že zavrčel na mého přítele, když ho chtěl dát do kotce, asi to není správné, ale leží se mnou v posteli a když přítel přišel, pomalu by ho do postele nepustil, při návštěvě zavrčel už i na dítě, když ho chtělo pohladit. Mohla bych tady napsat slohovou práci, ale to vím, že nemá smysl. Potřebovala bych poradit, jestli je potřeba , přijet i k Vám.
Zatím děkuji Kalužíková


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09. srp. 2007 09:43 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
přijeďte určitě a to co nejdřív, je to lepší jak pro Vás tak pro psa. telefon a kdy máte volat je nahoře na stránce (černobílej text a červ. telefon). mezitim si můžete pročíst ostatní příspěvky této sekce, hodně štěstí

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09. srp. 2007 09:57 
Offline
Lidový vypravěč

Registrován: stř 14. úno. 2007 15:14
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
Citace:
této sekce

zkusila bych i ty ostatní sekce + přivolání na hlavním webu

_________________
"vím, že nic nevím"..., proto se stále učím


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akita - inu
PříspěvekNapsal: čtv 09. srp. 2007 10:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 53
Bydliště: Pardubice
[quote="kaluso"]

Ahoj,
zdravím tebe i Akiťáka. Koukám docela dost velký problém,co? Vítej v klubu. Našemu bude pět. Vůbec nic ti nebudu radit. Vytoč Rudovo číslo, sjednej si schůzku a na nic nečekej. TEĎ HNED!!!
Akita inu je pes dost dominantní, dost svéhlavý, ale taky hodně závislý na svém pánovi. A taky hodně milující svou rodinu, když ona ví jak na to.
Za 1. okamžitě zabraňte napadání dombrmana, v jeho letech si to rozhodně nezaslouží!!!
My měli taky takový problém. v roce začal napadat psi,ale díky strachové agresi, prostě jsme to nezvládali,nedokázali být dost důslední,aby nám věřil, že my jsme pání, kteří ho ochrání, kteří řeší problémy za něj. Ruda nám hodně pomohl. Taiki, není rozhodně pes, který by si hrál s ostatními psi. Musím ho jistit na stopce, ale věř mi, že u Rudy dokáže trávit volně svůj čas,ležet,odpočívat a tolerovat ostatní pesany.
Je dobré u Akity se řídit heslem: " Nikdo po tobě nechce,aby ses miloval s ostatními psy,ale vycházet s nimi budeš"!!!!!

Napiš klidně na SZ, pokecáme o nich.

Věř, že máme medvěda, který s námi spí v posteli, vydrží hodinu čekat před krámem, tolerovat děti, běhat v lese na volno se stopovačkou. Jde to. Držím pěsti a hodně trpělivosti.
Hlavně jednejte rychle. 3 roky starý pes je až až na převýchovu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09. srp. 2007 11:35 
Určitě zítra zavolám, spoustu příspěvků jsem tady už přečetla ... a sama bych byla asi bezradná


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23. srp. 2007 08:36 
Tak p. Desenskýmu jsem volala, mám se ozvat po 27. srpnu .. mezitím jsem koupila "stopovačku" asi 30 m dlouhou a můžu říct, že máme oba z procházek větší radost. On je více na volno a já se s ním nemusím přetahovat. Celkem dobře pochopil, že provaz se nesmí napínat (povel
"pomalu"), že za zvířátkama neuteče a při povelu "ke mně" musí poslechnout .... ovšem agresivitu to neřeší a proto budu znovu volat p. D.
Všem děkuji za rady a po přečtení spousty příspěvků jsem určitě o něco chytřejší ... snad :roll:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 24. srp. 2007 19:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 19. srp. 2006 08:17
Příspěvky: 91
Bydliště: Praha
Citace:
Pak ho zavolám, řeknu "nesmíš"
Určitě ani tohle není správný postup.Ale dostaneš radu určitě přímo na tělo.Myslím,že je tam problém ve vztahu a z toho vyplívají všechny tvé problémy.

_________________
Jestliže je láska nesmrtelná,pak pevně věřím,že se po smrti setkám se všemi psy svého života,kdyby pro nic jiného,tak pro to moře lásky,která nás spojovala.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: agresivní pes AKITA INU
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě. 2008 20:59 
Dobrý den
Máme doma pejska AKITU INU, jsou mu něco přes dva roky. Jde o nádherného psa, pěkně stavěného zatím 45 kg. Problém je, že bydlíme na vesnici a je nás v domku nyní 5 rodinných příslušníků. Asi před 3 mi měsíci pokousal syna. Pes lažel mezi dveřmi domu a syn jej chtěl překročit, pes po něm vyjel a prokousl mu stehno. Mysleli jsme, že mu syn něco udělal a proto ta psí reakce. Syn se vzápětí odstěhoval( ne kvůli tomu) ale když přijde na návštěvu tak pes je na něj agresivní, že by ho sežral. Když se syn objeví máme problém psa zavřít. Celou tuto záležitost jsme pokládali za ojedinělou. Včerejšího dne se však stala podobná příhoda i mě. Přišla jsem z nákupu a se psem jsem se přivítala, pomazlila a po chvíli když jsem se sehnula pro nákupní tašku tak po mne pes vyjel a bezdůvodně mne napadl. Zaútočil mi na hlavu do níž mi zle několikrát kousl a přitom mi roztrhal levé ucho, že jsem musela ihned vyhledat ošetření, 17 stehů na uchu. Byla jsem z toho v šoku, pes byl jak nepříčetný. Kdyby manžel nebyl poblíž a psa odemne neodtrhl nevím jak by to dopadlo. Je pravdou, že pes nejvíce bere manžela i když se mu nijak zvlášť nevěnuje. Já mu vařím, dávám mu krmení a každý den s ním chodím na procházky. Poslední dobou pozorujeme, že pes odmítá poslušnost komukoliv, je dosti dominantní a někdy s ním prostě nehneme. Co je dále problém, pes se neskonale bojí bouřky a všelijakých ran od petard, to neví kam byl vlezl. Poslední událost se mnou je ten poslední hřebík do rakve a jsem rozhodnuta, že pes musí z domu. Je to především z důvodu toho, že se nedá odhadnout jeho další agresivita a nestojím o to aby napadl další členy rodiny. Já jsem pro aby byl pes utracen, manžel však nesouhlasí a řešil by to darováním psa do pevných rukou asi inzerátem. Nezlobte se na mne, ale veřte mi, že není lehké toto rozhodnutí, když mám zvířata ráda a bude mne to velmi mrzet.
Jsem bezradná, prosím o radu co mám dělat ?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě. 2008 21:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 05. led. 2008 20:04
Příspěvky: 180
Bydliště: Zruč n/Sáz.
Zavolat Rudovi a domluvit si s ním schůzku...a psa hlavně neutrácet...to asi uslyšíte od více lidí tady...
taky máme akitu-fenku, naštěstí je bezproblémová.
Ale bohužel jsme asi výjimka,co potvrzuje pravidlo :oops:

_________________
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě. 2008 21:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
určitě zavolejte hend ráno rudovi zatím dejte psovi náhubek a krátké hladké vodítko

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě. 2008 23:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
Obecne Akity patri k prirodnim a primitivnim plemenum.Svym puvodemmpatri ke psum kteri jsou sloziti na vychovu,umyslne pisi a mluvim ne o vycviku al evychove u techto psu.pro sve specificke vlastnosti pak jsou vhodni jen pro velmi uzkou skupinu majitelu,kdy se veskere veci musi u nich resit v klidu a pohode presvedcenim psa ze tim neco ziska.Nejlepe formou stylu ja sef,ty sef....
Neliby se mi ze ve chvily kdy jste nezvladly souziti s timto hafanem a pes nasel uciny zpusob jak si prosadit sviji vuli chcete psa utratit...to je to nejpohodlnejsi reseni jake muzete zvolit.To jak reagujete na psa a jeho chovani celou situaci jeste vse zhorsuje....pokud mne pamnet neklame uz jednou s etady na foru resil problem souvisejici s Akitou,doporucuji vyuzit funce hledat avyhledat patricne odkazy.
Pes je nejisty bez toho aby mnel stanoveny mantinely a pokud uz vyjede tak situaci nezvladate,podle popiusu je tam tech problemu mimo absence pravidel vice,napr. je pes psychycky labilnejsi,psa polidstujete....
Pokud pes napada nasadte mu dostatecne pohodlny kosik ktery bude mit i dom spolu s prenamentne nasazenym obojkem s voditkem-prči napadeni pak psa vklidu odvedte na jeho mysto kde pes dostane mysto...jak tohle naucit je asi nejlepsi ukazat primo v praxi coz Vam Ruda urcite pri Vasí navsteve ukaze,to je druha nejrozumnejsi vec co muzete udelat ze si domlzvite nnavstevu protoze ten problem neni jen ve psu,ale hlavne Ve vas a vasen pristupu ke psovi.....

_________________
http://binladin.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akita - inu
PříspěvekNapsal: stř 28. kvě. 2008 15:03 
Offline

Registrován: stř 31. led. 2007 11:36
Příspěvky: 107
Bydliště: Bratislava
kaluso píše:
....Je agresivní na všechny psy.
......při návštěvě zavrčel už i na dítě, když ho chtělo pohladit.

Dlouhé vodítko by mi asi moc nepomohlo, to by muselo mít délku alespoň 200 m, protože stále pobíhá dost daleko.



ups, toto akosi nechápem........


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akita - inu
PříspěvekNapsal: čtv 29. kvě. 2008 12:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
SV píše:
kaluso píše:
....Je agresivní na všechny psy.
......při návštěvě zavrčel už i na dítě, když ho chtělo pohladit.

Dlouhé vodítko by mi asi moc nepomohlo, to by muselo mít délku alespoň 200 m, protože stále pobíhá dost daleko.



ups, toto akosi nechápem........

Proste majitele si nevi rady a neznaji zakldy jak manipulovat se psem,natoz jak psa vychovat...vysledek je popsan o neco vyse .

_________________
http://binladin.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29. kvě. 2008 13:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Lidi, tohle tu ale neřešíme. Tomu psovi jde o život, důvody by asi bylo lepší nechat tak. Doufám, že majitelé už Rudovi volali. Jestli ne, prosím, udělejte to co nejdřív. Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29. kvě. 2008 14:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 10. lis. 2006 11:23
Příspěvky: 475
Bydliště: Praha 8 - Troja
ajka píše:
určitě zavolejte hend ráno rudovi zatím dejte psovi náhubek a krátké hladké vodítko

Máme u nás, kde bydlím fenku tohoto plemene. Zvlástní pořídila si ji starší paní, která chodí velmi špatne a pomalu, fenku, má na navícecím lanku (vodítku) , vždycky me prekvapilo, ze práve ona má toto plemeno...
Fakt je, ze jsem ji nikdy nevidela na volno a mám pocit, ze ta fena to nikdy v zivote nezazila, mozná nezazije... Ale je hodná, poslusná a k psum pomerně bezproblemová. Zkrátka mi prijde, ze se dokonale přizpusobila rytmu te stare sotva pohyblive paní, která navzdory vsem svym zdravotním problemum, je schopná s ní chodit 8x pres den ven.

_________________
Žádný člověk není ostrov sám pro sebe...A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 01. lis. 2008 11:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 31. črc. 2008 00:26
Příspěvky: 140
Bydliště: Brno-venkov
Je pravdou, že jakmile akita vycítí nejistotu, slabost pána a ještě k tomu je hooooodně rozmazlený (snaha polidštit ho) je to opravdu nahouby. Mám takového psa za souseda a je jen otázkou času, kdy nás napadne. Někdy ho berou ven na flexi vodítku, ale to by samozřejmě utrhl. Sama se s tímto psem znám od štěňátka, pohladím si ho bez problémů. Ale jakmile uvidí jiného psa, je nepříčetný, nedá se ovládat. Zaútočil by bez váhání, ať už na štěně, nebo fenku. Nechci si nechat roztrhat moje štěnisko, ale zároveň vím, že by na něj neplatilo žádné moje vrčení, nebo varování, je jak střela, útočí okamžitě. Je to bezvýchodná situace? Co myslíte?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 04. lis. 2008 19:52 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Mám tady také akitu s podobným myšlením.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!