| Právě je pát 31. říj. 2025 12:18 | |
| 99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO. | |
| Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil. | |
| Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete. | |
| Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu. | |
| Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním. | |
| Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina | 
|     | Stránka 1 z 2 | [ Příspěvků: 75 ] | Přejít na stránku 1, 2 Další | 
|  | Předchozí téma | Následující téma |  | |||||
| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| w.a.l. | 
 | ||
|  | 
 | ||
| Nahoru |  | ||
|  | |||
| Dzedzy | 
 | |||||
| 
 Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25 Příspěvky: 1874 Bydliště: Osek u Duchcova | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Lenka Krejčířová | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 17. pro. 2006 15:19 Příspěvky: 720 Bydliště: Přerov | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Silwuska | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 06. čer. 2008 08:27 Příspěvky: 38 Bydliště: Trnava, Slovensko | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Lenka Krejčířová | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 17. pro. 2006 15:19 Příspěvky: 720 Bydliště: Přerov | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| w.a.l. | 
 | ||
|  | 
 | ||
| Nahoru |  | ||
|  | |||
| w.a.l. | 
 | ||
|  | 
 | ||
| Nahoru |  | ||
|  | |||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21 Příspěvky: 8242 Bydliště: Luční Chvojno | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| JirkaSi | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 17. čer. 2007 14:36 Příspěvky: 491 Bydliště: Praha 3 - Královské Vinohrady | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| w.a.l. | 
 | ||
|  | 
 | ||
| Nahoru |  | ||
|  | |||
| Katka K. | 
 | ||||
| 
 Registrován: stř 05. lis. 2008 17:21 Příspěvky: 222 Bydliště: Malá Veleň, Děčín | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Essi | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Katka K. | 
 | ||||
| 
 Registrován: stř 05. lis. 2008 17:21 Příspěvky: 222 Bydliště: Malá Veleň, Děčín | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Essi | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Katka K. | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Essi | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Katka K. | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Katka K. | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Katka K. | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Rynn | 
 | ||||
| 
 Registrován: úte 12. úno. 2008 20:59 Příspěvky: 2505 Bydliště: Praha 7, Holešovice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Katka K. | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Kristina Lacova | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 27. lis. 2009 17:13 Příspěvky: 5 Bydliště: Velke Krstenany | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Desenský | 
 | |||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | ||||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| kitkatka | 
 | |||
| 
 Registrován: sob 28. lis. 2009 20:00 Příspěvky: 4 Bydliště: olomouc | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Desenský | 
 | |||||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Baysha | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 18. zář. 2009 13:00 Příspěvky: 196 Bydliště: Praha - Horní Měcholupy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Desenský | 
 | |||||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Baysha | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 18. zář. 2009 13:00 Příspěvky: 196 Bydliště: Praha - Horní Měcholupy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| kitkatka | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| kitkatka | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| hann05 | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 19. črc. 2010 22:10 Příspěvky: 25 Bydliště: MS kraj | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| hann05 | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 19. črc. 2010 22:10 Příspěvky: 25 Bydliště: MS kraj | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Cedrovnik | 
 | |||
| 
 Registrován: sob 12. pro. 2009 09:41 Příspěvky: 37 Bydliště: doma | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Cedrovnik | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Cedrovnik | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Cedrovnik | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Essi | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Cedrovnik | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Essi | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Cedrovnik | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Indiánka | 
 | ||||
| 
 Registrován: sob 07. bře. 2009 23:22 Příspěvky: 2858 Bydliště: Ústí nad Labem-Bratislava | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
|     | Stránka 1 z 2 | [ Příspěvků: 75 ] | Přejít na stránku 1, 2 Další | 
| Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina | 
|  | Kdo je online |  | ||
| Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 31 návštevníků | 
| Nemůžete zakládat nová témata v této poradně Nemůžete odpovídat v této poradně Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně Nemůžete přikládat soubory v této poradně | 

Ale teď k mému problému. Když jsme doma, na procházce nebo kdekoli na návštěvě, poslouchá i přes svou pubertu - ne tedy na 100%, čili je většinou na stopovačce. Když jsme někde sami - např. na poli, může být i bez ní, poslechne na 100% i když vidí zajíce či srnu. Jediný problém, který s ním začínám mít nastupuje v době, kdy jdeme kolem psa za plotem nebo psa na procházce. Pokud je pes za plotem a my musíme jít v bezprostřední blízkosti plotu, nemohu ho udržet, je jako utržený ze řetězu! Pořád skáče na plot a snaží se dostat za psem, kterého to samozřejmě rozzuří ještě víc a oba vypadají jak běsnící blázní! Nemohu ho od plotu odtrhnout, na nic mi nereaguje, škubnu s ním, ale v tu ránu se stejně jak bumerang vrátí k plotu a začíná to od začátku. Dřív to vůbec nedělal, měla jsem ho puštěného na stopovačce a psů za plotem si absolutně nevšiml, jen někdy si je šel očichat, ale teď je to čím dál tím horší. Snažím se ho zabavit, odpoutat jeho pozornost, ale nic nepomáhá. Dám mu povel k noze, ale jakmile cítí, že je v blízkosti další pes za plotem, je k neudržení
  Ale teď k mému problému. Když jsme doma, na procházce nebo kdekoli na návštěvě, poslouchá i přes svou pubertu - ne tedy na 100%, čili je většinou na stopovačce. Když jsme někde sami - např. na poli, může být i bez ní, poslechne na 100% i když vidí zajíce či srnu. Jediný problém, který s ním začínám mít nastupuje v době, kdy jdeme kolem psa za plotem nebo psa na procházce. Pokud je pes za plotem a my musíme jít v bezprostřední blízkosti plotu, nemohu ho udržet, je jako utržený ze řetězu! Pořád skáče na plot a snaží se dostat za psem, kterého to samozřejmě rozzuří ještě víc a oba vypadají jak běsnící blázní! Nemohu ho od plotu odtrhnout, na nic mi nereaguje, škubnu s ním, ale v tu ránu se stejně jak bumerang vrátí k plotu a začíná to od začátku. Dřív to vůbec nedělal, měla jsem ho puštěného na stopovačce a psů za plotem si absolutně nevšiml, jen někdy si je šel očichat, ale teď je to čím dál tím horší. Snažím se ho zabavit, odpoutat jeho pozornost, ale nic nepomáhá. Dám mu povel k noze, ale jakmile cítí, že je v blízkosti další pes za plotem, je k neudržení  To samé je když potkáme pejska, který je na vycházce... S některými ho pouštím, páníci vědí, že ten můj blázen neublíží, jen je divoký, po chvilce si zvykne a je v klidu a už si třeba psa pomalu nevšímá, jen ho čas od času vyprovokuje ke hře. Ale ti, kteří s ním nemají do té doby tu čest si myslí, že je to krvelačná bestie, která jim toho jejich hafana snad míní zabít! - abych řekla pravdu se jim ani nedivím, potkat takhle cizího psa, který by vyváděl jako to moje tele, měla bych možná na první pohled stejné mínění (pokud bych s tím neměla zkušenost). Chtěla bych se teda zeptat, jestli s tím mohu něco udělat a popř. jak, opravdu je to ten jediný problém... Nebo to po pubertě snad skončí samo? Ale na to se spoléhat nechci, pokud tedy neporadíte právě toto... Děkuji za odpověď/di a omlouvám se za obsáhlé povídání, nevím, jak to napsat stručněji, wal
  To samé je když potkáme pejska, který je na vycházce... S některými ho pouštím, páníci vědí, že ten můj blázen neublíží, jen je divoký, po chvilce si zvykne a je v klidu a už si třeba psa pomalu nevšímá, jen ho čas od času vyprovokuje ke hře. Ale ti, kteří s ním nemají do té doby tu čest si myslí, že je to krvelačná bestie, která jim toho jejich hafana snad míní zabít! - abych řekla pravdu se jim ani nedivím, potkat takhle cizího psa, který by vyváděl jako to moje tele, měla bych možná na první pohled stejné mínění (pokud bych s tím neměla zkušenost). Chtěla bych se teda zeptat, jestli s tím mohu něco udělat a popř. jak, opravdu je to ten jediný problém... Nebo to po pubertě snad skončí samo? Ale na to se spoléhat nechci, pokud tedy neporadíte právě toto... Děkuji za odpověď/di a omlouvám se za obsáhlé povídání, nevím, jak to napsat stručněji, wal

a pro jistotu, se kolem plotu za chvíli projdu znova - teda pokud je čas a situace to vyžaduje. Důležité je takpsa nenechat vylítnout, ale zarazit nežádoucí činnost, když už se k ní chystá - tzn, špatnej pohyb uchem nebo rychlejší krok k plotu.... tim si vyslouží už moji nespokojenost.
  a pro jistotu, se kolem plotu za chvíli projdu znova - teda pokud je čas a situace to vyžaduje. Důležité je takpsa nenechat vylítnout, ale zarazit nežádoucí činnost, když už se k ní chystá - tzn, špatnej pohyb uchem nebo rychlejší krok k plotu.... tim si vyslouží už moji nespokojenost.
 moc nám pomohly... Chtěla jsem se hlavně ujistit, jestli to dělám správně a co k tomu všemu co dělám ještě přidat. Včera jsme se vrátili o krok zpět a chodíme v ulicích, kde nemusíme přímo k plotu, mám ho na stopovačce a jakmile by chtěl udělat výpad k plotu, má smůlu, uvidíme jak nám to půjde a až to bude dobrý, tak se vydáme zase k hlavní silnici a půjdeme přímo kolem pesanů, tak snad se nám to povede vrátit do minulých kolejí a bude mít zase normálního hafa
 moc nám pomohly... Chtěla jsem se hlavně ujistit, jestli to dělám správně a co k tomu všemu co dělám ještě přidat. Včera jsme se vrátili o krok zpět a chodíme v ulicích, kde nemusíme přímo k plotu, mám ho na stopovačce a jakmile by chtěl udělat výpad k plotu, má smůlu, uvidíme jak nám to půjde a až to bude dobrý, tak se vydáme zase k hlavní silnici a půjdeme přímo kolem pesanů, tak snad se nám to povede vrátit do minulých kolejí a bude mít zase normálního hafa  
   ťuk, ťuk, ťuk   No, uvidíme...
 ťuk, ťuk, ťuk   No, uvidíme...
 Pokud nemá vodítko, musím ho chytat za chlupy, až občas zakňučí. Do kotce na povel "místo" ho musím vloženě odtáhnout a i tak v kotci řve a skáče. Pokud je to možné, jdu s návštěvou ke kotci, aby si ho očuchal, případně pohladil, ale stejně někdy pokračuje ve štěkání, některým by naopak potom vlezl až nad hlavu, ale příště na ně stejně řve.
 Pokud nemá vodítko, musím ho chytat za chlupy, až občas zakňučí. Do kotce na povel "místo" ho musím vloženě odtáhnout a i tak v kotci řve a skáče. Pokud je to možné, jdu s návštěvou ke kotci, aby si ho očuchal, případně pohladil, ale stejně někdy pokračuje ve štěkání, některým by naopak potom vlezl až nad hlavu, ale příště na ně stejně řve.
 Tohle vypadá s nápravou nadějně, s tím štěkáním je to horší...
  Tohle vypadá s nápravou nadějně, s tím štěkáním je to horší...

)))
)))
 Ale jde mi o tohle: až si pořídím štěně, bojím se, že to od něj odkouká. Nechci samozřejmě nechávat psa nějakou delší dobu samotného na zahradě, ale zvlášť při pěkném počasí tam určitě budeme hodně spolu a prostě mám strach, že bude tohle chování napodobovat. Dá se tomu nějak předejít? Nebo to zatím nemám řešit? Děkuju
  Ale jde mi o tohle: až si pořídím štěně, bojím se, že to od něj odkouká. Nechci samozřejmě nechávat psa nějakou delší dobu samotného na zahradě, ale zvlášť při pěkném počasí tam určitě budeme hodně spolu a prostě mám strach, že bude tohle chování napodobovat. Dá se tomu nějak předejít? Nebo to zatím nemám řešit? Děkuju 

Mne už moje psy na revúce psy nereagujú.Odbúrali sme to presne tak ako to písala Eva vyššie.A podarilo sa mi aj to,že kade chodíme pravidelne,skludňujú sa aj tí uřvanci za plotom,lebo
 Mne už moje psy na revúce psy nereagujú.Odbúrali sme to presne tak ako to písala Eva vyššie.A podarilo sa mi aj to,že kade chodíme pravidelne,skludňujú sa aj tí uřvanci za plotom,lebo